Alegeri locale 2012 – Sălaj

Alegeri locale 2012 – Sălaj

Am intrat oficial in campania electorala pentru alegerile locale programate pentru 10 iunie. Toti cei care aspira la o functie administrativa in cele 57 de comune salajene, dar si pentru administratiile celor patru orase din judet au la dispozitie 30 de zile pentru a-i convinge pe salajeni sa iasa la vot si sa-i aleaga. Campania electorala pentru locale se incheie sambata, 9 iunie, la ora 7,00, cu 24 de ore inainte de deschiderea sectiilor de votare. ( … )

BEJ a procedat, intr-o prima etapa, la tragerea la sorti pentru stabilirea ordinii partidelor parlamentare sau a aliantelor electorale care au in componenta cel putin un partid parlamentar. Sortii au decis ca primii inscrisi pe buletinele de vot sa fie cei de la UDMR, urmati de candidatii USL, PDL, PSD, UNPR, PC si PNL. A doua etapa de stabilire a pozitiei pe buletinele de vot a privit partidele neparlamentare care participa la alegerea consilierilor judeteni si a presedintelui de consiliu judetean, urmand ca fiecare birou electoral din comunele si orasele salajene sa procedeze la stabilirea pe plan local a ordinii partidelor neparlamentare care au inscris candidati pentru alegerile din 10 iunie. Ordinea candidati-lor la functiile de consilier judetean si presedinte de consiliu judetean din partea partidelor neparlamentare a fost stabilita astfel: ACDR, PNTCD, PCM, PRM, PP-DD, UPSC, PV, PFC si PPMT. Ultimii pe buletinele de vot sunt inscrisi candidatii in-dependenti, iar stabilirea ordinii lor se face tot prin tragere la sorti.

In urma tragerii la sorti pentru stabilirea candidatilor pentru presedintia Consiliului Judetean Salaj, primul pe buletinul de vot va fi trecut Tiberiu Csoka de la UDMR, fiind urmat de actualul presedinte – Tiberiu Marc, reprezentantul USL. Al treilea pe buletin il regasim pe can- didatul PDL – Dinu Iancu Salajanu, urmat de candidatul UNPR – Liviu Balint. Urmeaza pe buletinul de vot repre-zentantii partidelor neparlamentare, respectiv Gheorghe Stanciu – PNT-CD, Papp Lajos – PCM, Viorel Stanca – PRM, Marius Sandru – PP-DD, Ioan Duscas – PFC si Sandor Joszef – PPMT. ( … )
sursa : Graiul Sălajului


Candidatul USL pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Salaj porneste in cursa electorala bazat pe fapte si nu pe experimente in administratie.

Numeroasele proiecte de-marate in Salaj in toate domeniile – incepand cu infrastructura, sanatatea, asistenta sociala, si continuand cu traditiile, istoria si cultura – ale caror rezultate se vad deja pe intreg teritoriul judetului si care trebuie con-tinuate si dezvoltate, pe langa alte proiecte propuse, l-au determinat pe presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, sa candideze pentru al treilea mandat la sefia administratiei judetene, fiind candidatul Uniunii Social Liberale la alegerile din 10 iunie. Prezent in studioul Graiul Salajului, Tiberiu Marc a precizat ca in administratie este nevoie de continuitate „pentru ca lucrurile nu se rezolva de la o zi la alta” si vrea sa finalizeze in urmatorul mandat multitudinea proiectelor incepute, dar mai ales sa dezvolte doua mari proiecte vitale pentru locuitorii judetului. Presedintele promite ca in viitorul apropiat sa fie dezvoltat un lant de centre de permanenta multifunctionale, care sa ofere si servicii de laborator, astfel incat toti locuitorii sa aiba acces la asistenta medicala, la tratamente si fara cos-turi prea mari atat din partea oamenilor, cat si din partea statului. „Pentru perioada ur-matoare mi-am propus proiecte noi, care nu au mai fost derulate in administratie. Vreau sa dez-voltam o retea in tot judetul de centre de permanenta, de centre multifunctionale care sa ofere si servicii de laborator, in asa fel incat persoanele care ajung greu la Zalau, la un medic de familie, care nu au personal medical care sa le poata administra tra-tamentele, sa aiba acces la aceste servicii fara sa cheltuie bani pe drum, sa nu stea in frig, sa nu astepte la cozi prin spital. Cred ca finantand fiecare primarie unde nu este medic de familie sau personal medical care sa faca o injectie, am face ca efortul oamenilor din mediul rural sa fie mult mai mic si sa poata primi tratamentul adecvat”, spune Tiberiu Marc.

Un alt proiect ambitios al presedintelui este asfaltarea tuturor drumurilor judetene, astfel incat sa poata fi dezvoltate investitiile in judet, turismul si satul salajean cu tot ce tine de traditie, mestesug, cultura, gastronomie, arta. Candidatul USL spune ca in acest moment drumurile judetene sunt asfaltate in proportie de 50 la suta si ca incearca, alaturi de echipa de consilieri judeteni, sa elimine lucrarile simple, al caror rezultat dureaza doar cateva luni.

Cat despre contracandidatii sai la sefia Consiliului Judetean, Marc spune ca va fi o lupta serioasa, insa argumentele sunt cele care vor face diferenta. „Unii vorbesc despre administratie ca despre un lucru exotic! Pentru ca nu-l cunosc! Administratia este un lucru serios si eu cred ca salajenii nu vor face experimente. Eu am fata de fiecare candidat respect si ma bazez pe rezultatele pe care le-am obtinut pana acum”, spune Marc, trecand in revista mul-titudinea proiectelor derulate in cele doua mandate si pe care vrea sa le continue in urmatorii patru ani. Ce inseamna familia, ce afinitati are candidatul USL si, mai ales, ce le transmite sala-jenilor, aflati pe Graiul TV-Online!
sursa : Graiul Sălajului

USL merge pe candidaturi separate la Jibou
PNL va avea candidat la functia de primar al Jiboului pentru a obtine cat mai multe mandate de consilieri locali.

Uniunea Social Liberala (USL) Salaj a decis sa mearga cu candidaturi separate pentru functia de primar al orasului Jibou. Co-presedintele USL Salaj, liberalul Radu Capilnasiu, precizeaza ca nu este vorba de o ruptura a Uniunii la nivel de Jibou, insa PNL isi doreste un candidat la functia de primar pentru a obtine cat mai multe mandate de consilieri locali. „Vor fi candidati separati la Jibou, dar PNL nu si-a stabilit deocamdata candidatul. Este greu sa obtii posturi de consilieri fara un candidat la functia de primar. Domnul Balanean nu are nicio problema in a fi din nou primar. Sub nicio forma, PDL sau oricare alt partid nu are vreo sansa la Jibou”, ne-a declarat Capilnasiu, care crede ca in aceasta formula USL va reusi sa maximizeze rezultatele votului din orasul de pe Somes. Actualul primar, pesedistul Eugen Balanean, spune ca prioritatea sa este ca PSD sa obtina, majoritatea in Consiliul Local, dar, daca nu va obtine va accepta si o alianta cu PNL, si chiar un viceprimar liberal. „Scopul meu imediat este sa obtin majoritate PSD in Consiliul Local. Acum avem sapte consilieri si speram ca echipa propusa de mine sa-si demonstreze calitatile in continuare. Din start pornim in alianta cu PNL. Daca vom face majoritate impreuna, vom accepta un viceprimar de la ei. Dar ne luptam sa scoatem, daca putem, majoritate PSD”, afirma primarul din Jibou. In ce priveste sansele sale pentru obtinerea unui nou mandat, Balanean spera ca jibouanii sa aprecieze ce a facut pentru oras, iar electoratul este cel care va decide daca merita sa mai fie primar.

Cu cine se bate Balanean

Augustin Borz, fostul primar al Jiboului, va candida in acest an din partea UNPR Salaj, potrivit liderului progresist Liviu Balint. „La Jibou va candida din partea UNPR fostul primar, Augustin Borz. Obiectivul nostru este obtinerea a cinci posturi de consilier si nu-i exclusa o victorie”, a declarat Balint. Din partea PNL s-a vehiculat numele lui Ioan Almas, insa presedintele PNL Salaj, Radu Capilnasiu, a exclus aceasta varianta. PDL il va avea ca si candidat pe Emanuel Pop, iar UDMR pe actualul viceprimar, Paul Sarkozy.
sursa : Graiul Sălajului


Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Politica : social-democraţie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Alegeri locale 2012 – Sălaj

  1. sandu zice:

    succes domnului almas ioan sa reuseasca , are votul meu si al familiei mele, un om deosebit

  2. sandu zice:

    si din partea mea la fel , un om cu mare caracter ,la locu lui, cinstit, familist, il cunosc de mult , sper sa fie noul primar pt jibou

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s