SĂLAJ – USL are planuri mari !

SĂLAJ – USL are planuri mari !

Obiectivul USL Sălaj este câştigarea alegerilor. Asta au declarat copreşedinţii Tiberiu Marc şi Radu Căpîlnaşiu în cadrul unei conferinţe de presă. Ba mai mult, preşedintele PSD i-a avertizat pe directorii instituţiilor deconcentrate că ar trebui să îşi respecte statutul de funcţionar public, şi nu să folosească logistica şi banii instituţiilor pe care le conduc pentru a face campanie electorală. „Nu intenţionăm să-i schimbăm, însă trebuie să respecte regulile jocului”, le-a transmis Marc. Candidaturile comune pentru alegerile din 10 iunie, avertismentul pe care copreşedintele USL Tiberiu Marc a ţinut să îl transmită directorilor de deconcentrate care fac campanie electorală, dar şi propunerile de miniştri făcute de premierul desemnat Victor Ponta…acestea au fost principalele subiecte abordate de liderii USL Sălaj în cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri. Evident, nici subiectul legat de schimbarea din funcţie de prefecţilor şi subprefecţilor nu a fost ocolită de Marc şi Căpîlnaşiu.
Directorii, musai apolitici
Directorii instituţiilor deconcentrate nu vor fi schimbaţi. Însă ei trebuie să respecte regulile jocului, să fie neutri din punct de vedere al gesturilor politice şi electorale, nu să folosească logistica serviciilor pe care le conduc pentru a face campanie electorală. Acesta este avertismentul transmis de copreşedintele USL Sălaj, Tiberiu Marc. „Vreau să le transmit prieteneşte că nu intenţionăm să îi schimbăm. Dar le spunem că îşi pot păstra statutul doar dacă respectă regulile jocului. Iar regulile jocului spun că ei sunt funcţionari publici, că ei nu fac politică şi că nu folosesc logistica instituţiilor pe care le conduc în scop electoral”, a declarat Marc. „În momentul în care vorbim, un director de serviciu deconcentrat a colindat deja trei primării în scop electoral, fără niciun strop de jenă”, a adăugat preşedintele PSD Sălaj. Nu acelaşi lucru se va întâmpla însă cu prefecţii şi subprefecţii, care vor fi schimbaţi după votul de învestitură. „Funcţiile de prefect şi suprefect, ca reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, fac parte din cele unde se vor face schimbări”, a precizat acesta. Totuşi, Marc s-a ferit să dea vreun nume. A ţinut să precizeze însă că nominalizările vor fi făcute în funcţie de competenţe. Mai exact, vor fi persoane care au o calificare corespunzătoare: funcţionari publici şi înalţi funcţionari publici.
USL vrea să câştige
Din cele 61 de oraşe şi comune din Sălaj, USL va merge pe liste comune în alegerile din 10 iunie în 32. Plus Consiliul Judeţean. „Am încercat să propunem candidaţi şi candidaturi comune în cât mai multe localităţi. Sigur că au fost şi elemente de natură subiectivă, care ne-au făcut ca într-o parte sau în alta, să apreciem că e mai bine să candidăm pe liste separate”, a precizat Tiberiu Marc. Astfel, cele două formaţiuni politice vor merge separat în oraşele Jibou şi Şimleu Silvaniei, dar şi în comunele Benesat, Boghiş, Buciumi, Carastelec, Chieşd, Crişeni, Halmăşd, Ileanda, Marca, Meseşenii de Jos, Mirşid, Năpradea, Pericei, Plopiş, Poiana Blenchii, Someş Odorhei, Şamşud, Surduc, Sărmăşag – unde, deşi nu au niciun candidat, vor merge pe liste separate la consiliul local – Şimişna, Treznea, Vîrşolţ şi Zimbor. Motivele pentru care s-a decis astfel depind de mai mulţi factori, a declarat copreşedintele USL Sălaj, Tiberiu Marc. Obiectivul rămâne însă acelaşi: obţinerea majorităţii în cât mai multe localităţi şi cel puţin tot atâţia primari câţi au acum…cu alte cuvinte, câştigarea alegerilor.
Mulţumiţi de Guvernul Ponta
Liderii USL Sălaj sunt mulţumiţi de propunerile pentru portofoliile de miniştri făcute de premierul desemnat Victor Ponta, care s-a ţinut de cuvânt în momentul în care a făcut nominalizările. „Cred că lista noastră de miniştri este una care respectă ceea ce primul-ministru desemnat a promis încă de la început: persoane cu experienţă în administraţie, persoane care au făcut parte din guverne la nivel de ministru sau secretar de stat sau persoane care, prin notorietate şi expertiză, sunt capabile să conducă un minister”, crede Marc, în opinia căruia, atât nominalizarea lui Florin Georgescu la Finanţe, cât şi cea a lui Ioan Rus la Interne sunt mai mult decât binevenite deşi, personal, preşedintele PSD Sălaj nu crede că ruptura dintre Interne şi Administraţie este cea mai bună alegere. De cealaltă parte, preşedintele PNL Sălaj a salutat reprezentarea pe care Transilvania o are în acest guvern. „Ne bucurăm că avem o reprezentare bună în Guvernul Ponta şi sperăm că Transilvania va primi ceea ce merită. Nu cum s-a întâmplat în Guvernul Boc, când doar Clujul s-a bucurat de anumite investiţii”, a fost de părere Radu Căpîlnaşiu. Totuşi, liderii USL Sălaj au preferat să nu facă prea multe comentarii vizavi de fiecare nominalizare în parte. Aşteaptă ca acest guvern să treacă de votul de învestitură, iar pe noii miniştri să îi vadă la muncă.
sursa : Sălăjeanul

Tiberiu Marc a tinut sa sublinieze ca USL recomanda directorilor de deconcentrate sa fie neutri din punct de vedere politic. „Vreau insa, cu toata prietenia, sa le reamintesc acest lucru, pentru ca unii dintre ei sunt deja in campanie electorala. Asa ca le transmit sa fie atenti la ceea ce fac”, a spus liderul PSD. Cu alte cuvinte, copresedintele USL Salaj le comunica directorilor de institutii deconcetrate, care in majoritatea lor apartin PDL si UDMR, ca o eventuala imixtiune a acestora in activitatea electorala le va atrage oprobiul viitorilor guvernanti si, ca atare, vor fi nevoiti sa isi caute alte locuri de munca. Referindu-se la obiectivul USL la alegerile locale din acest an, Tiberiu Marc a precizat ca, fara doar si poate, acesta este castigarea lor.
sursa: Magazin Sălăjean

Tiberiu Marc ii avertizeaza pe directorii PDL sa stea cuminti in campania electorala

Directorii de deconcentrate din Salaj nu isi pierd functiile, deocamdata, atata timp cat nu se implica in campania electorala.

Liderii USL Salaj au sustinut ieri o conferinta de presa, imediat dupa ce au fost chemati la Bucuresti sa-si dea acordul pentru lista de ministri propusa de premierul desemnat Victor Ponta. Asa cum am mai scris in Graiul Salajului de ieri, liderii salajeni ai USL au votat pentru propunerile facute pentru ocuparea portofoliilor ministeriale. Tiberiu Marc, presedintele PSD Salaj, a evidentiat doua dintre propunerile facute de Ponta – pe Florin Georgescu, propus sa se ocupe de Finante, si care vine de pe functia importanta de viceguvernator al Bancii Nationale. Totodata, Marc considera ca numirea lui Ioan Rus la Interne este un castig pentru minister, avand in vedere ca acest portofoliu a fost „subiectul unor experimente total nereusite care l-au adus intr-o situatie pe care eu o inteleg mai putin”, iar aici liderul social-democratilor salajeni a nominalizat restructurarea politiei si deficitul de siguranta a cetatenilor. Pe de alta parte, Radu Capilnasiu – presedintele PNL Salaj – a scos in evidenta ca in cabinetul Ponta au fost propusi mai multi ministri transilvaneni. Este vorba de Ovidiu Silaghi de la Satu Mare, de Ioan Rus si Andrei Marga de la Cluj si, nu in ultimul rand, de Eduard Hellvig, originar din Zalau.

Tiberiu Marc a aratat ca viitorul guvern nu intentioneaza sa faca schimbari radicale in administratie, functiile vizate pentru schimbare ajungand doar pana la nivel de Institutie a Prefectului, care este reprezentantul Guvernului in teritoriu. „Functiile de prefect si subprefect intra in categoria functiilor unde vor avea loc schimbari. Aici vor fi numite persoane care au calificarea corespunzatoare, inalti functionari publici sau chiar functionari publici. Deocamdata nu am purtat negocieri, pentru ca urmeaza sa avem discutii dupa investirea Guvernului”, a spus Marc. Seful PSD Salaj a precizat ca va fi o intelegere la nivelul celor doua partide, astfel incat paritatea sa fie respectata la nivel national – cate 20-21 de functii de prefect si tot atatea de subprefect pentru fiecare din cele doua partide care formeaza USL. Insa, sefii serviciilor deconcentrate din Salaj pot rasufla linistiti, cel putin in perioada urmatoare, pentru ca posturile acestora nu sunt in pericol. Cel putin asa sustine Tiberiu Marc. Care, totusi, ii avertizeaza pe directorii salajeni sa stea cuminti pe functiile lor publice si sa nu se implice in campanie. „Chiar in momentul in care noi vorbim, un director a fost deja la trei primarii pentru a face campanie. Nu va spun acum numele lui, dar le transmit prieteneste ca nu vrem sa ii schimbam, insa, isi pierd statutul daca nu respecta regulile jocului”, le-a transmis co-presedintele USL. „Acceptam in acest moment ca cei care ocupa functii de conducere sunt neutri din punct de vedere politic si al gesturilor electorale. Cu toata prietenia le reamintesc, pentru ca unii dintre ei au inceput campania electorala si folosesc resursele si logistica institutiilor pe care le conduc, ca suntem atenti la ceea ce fac”, ameninta Tiberiu Marc.

Liste comune doar in 32 de localitati

Desi initial USL dorea sa mearga peste tot in Salaj cu candidati comuni si liste comune de consilieri, dupa depunerea candidaturilor rezulta ca alianta functioneaza doar in 32 de unitati administrativ-teritoriale salajene, dintr-un total de 61. Este vorba despre 31 de comune si municipiul Zalau, la care se adauga candidaturile pentru presedintia Consiliului Judetean si lista comuna de consilieri judeteni, in celelalte trei orase ale judetului reprezentantii partidelor din USL preferand sa mearga pe liste separate si cu candidati diferiti pentru functia de primar. „Acolo unde unul dintre partide are candidat, am convenit sa fie sprijinit de celalalt partid”, a precizat Marc. In aceasta situatie este candidatul din Simleul Silvaniei, propus de liberali, care se bucura de sustinerea pesedistilor. In schimb, la Jibou, atat liberalii, cat si pesedistii au candidat propriu pentru fotoliul de primar. „In general, s-a mers pe candidaturi diferite si pe liste diferite in localitatile unde exista un procent semnificativ de populatie maghiara”, a explicat si Radu Capilnasiu.

sursa : Graiul Sălajului

Util de ştiut :

” .. regimul Basescu incearca sa creeze tinte false, aducand-o acasa pe “Big Bertha”, de la Bruxelles,  pentru a apara ultimile redute ale unui regim putred, care se darama. Sigur, nu fara a incerca sa se agate in continuare, cu disperare, de putere. Se spune ca pentru luni se incearca deturnarea voturilor minoritatilor si ale UNPR in ciuda acordurilor semnate. Se pare ca presiunea “independenta” este pe Pambuccian dar se incearca negocieri “independente” cu fiecare minoritar in parte.

Se mai spune ca Emil Boc va fi inlocuit la conducerea PDL de Monica Macovei – dar asta ar putea sa fie o simpla speculatie…. ”

Miturile pot fi distruse doar prin Adevar, oricât ar dura pana la cunoasterea acestuia. Pentru cunoasterea istoriei adevarate despre procesele „Trofeul Calitatii”, „Dosarul Zambaccian” si „Matusa Tamara”, va invit sa vizitati site-ul

www.codulzambaccian.ro

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Politica : social-democraţie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s