Într-o zi… se va face lumină!!Acea zi NU e departe…

sursa  : aici

Într-o zi… se va face lumină!!Acea zi NU e departe…

PSD şi PNL vor urgentarea construcţiei autostrăzii în Sălaj

Deputatul liberal Mirel Taloş a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că „în 2009, guvernarea Băsescu-Boc şi-a arătat atitudinea

duplicitară plătind lucrări de 300 de milioane pentru realizarea tronsonului (n. r. din Autostrada Transilvania) Turda-Gilău, care este practic o centură a Clujului, vizat fiind electoratul de aici, după care guvernul PD a revenit la atitudinea consacrată de boicotarea  firmei Bechtel până la data la care vorbim, când are loc o renegociere. Rezultatele provizorii ale acestei negocieri arată că tronsonul 3B, porţiunea Sălaj, va ieşi de sub contractul Bechtel, şi acum vine întrebarea: când se va organiza licitaţia pentru acest tronson? Mirel Taloş a precizat că îi va cere săptămânal ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, date despre organizarea licitaţiei şi începerea lucrărilor la tronsonul 3 B, porţiunea din judeţul Sălaj. La rândul său, deputatul PSD Iuliu Nosa a declarat că lucrările de construcţie a autostrăzii ar fi trebuit să ajungă încă din 2006 şi în judeţul Sălaj, lucru care nu s-a întâmplat, evident. „În acest moment nu este descărcat de sarcină arheologică traseul. Dacă se va ajunge să continue autostrada de la Gilău până la Sînpaul, pentru Sălaj nu reprezintă nimic. În Sălaj este executată lucrare pe o porţiune mică, dar este o lucrarea care se degradează deja, fiind vorba de acea pasarelă din zona Suplacu de Barcău. Este elocvent că nu ştiu ce au de făcut, în condiţiile în care ei spun că au fost alocate fondurile pentru perioada 2004-2011. Suma alocată pentru 2011 nu acoperă datoriile anterioare către constructor”.

sursa : Sălăjeanul

Remember :

” Basescu ne vorbeste despre preturi de 19, 20 sau chiar 30 de milioane de euro pe kilometru in conditiile in care, in 2004, costul total al autostrazii Transilvania, pentru 415 kilometri, era de 2,5 miliarde de euro, adica 5,5 milioane de euro pentru un kilometru. Deci, cand, cum si de ce s-a ajuns la aceste preturi? ”

Politicienii iresponsabili nu trebuie lăsaţi să facă experimente pe spatele României.

prin urmare:

Scrisoare deschisă

Dacă autostradă tot nu s-a făcut, măcar să se facă lumină

Autor: ADRIAN NASTASE

21 septembrie 2011

Dragă companie Bechtel,

De şapte ani urmăresc cu admiraţie tăcerea voastră diplomatică. Tăceţi profesionist indiferent ce se spune despre voi şi despre contractele voastre. Indiferent ce se face cu ele. O tăcere de beton.

Încă în campania prezidenţială din 2004, Traian Băsescu v-a acuzat că aţi dat şpagă, mie şi PSD-ului, ca să obţineţi contractul pentru Autostrada Transilvania. Tăcere.

E adevărat că, în 2005, acelaşi Traian Băsescu l-a asigurat curajos pe George W. Bush, licurici-şef la acea vreme, că totul e în ordine şi sub control în problema autostrăzii. Dar, după o vreme, ministrul Transporturilor vă acuză ca aţi semnat contractul cu „duşmanii poporului”. Tot tăcere.

Nu e mai puţin interesant că pri­ma personalitate primită la Cotroceni de noul preşedinte a fost, în februa­rie 2005 (!), Wolfgang Roth, vice­pre­şedinte la Banca Europeană de Investiţii. Acelaşi Roth cu care puse­se la cale mai multe proiecte pentru Bucureşti şi cu care voia să extindă colaborarea şi în ţară. În detrimentul altora, evident. La scurtă vreme, contractul cu voi s-a suspendat sub suspiciune de şpagă. Linişte din nou.

N-aţi spus niciodată nimic şi Traian Băsescu s-a jucat cu tăcerea voastră, în vreme ce voi vă vedeaţi doar de interese destul de mărunte. Adică să puteţi ciupi, când şi când, nişte bani de la Guvern, între două blocaje de finanţare.

Ar fi trebuit să vorbiţi şi să reacţio­naţi, pentru că ştiţi foarte bine că această autostradă era un proiect util, gândit cu bună-credinţă, menit să lege România de Occident. Mai mult, a fost un proiect coordonat şi cu Gu­ver­nul Ungariei, în aşa fel încât să scoa­tă din izolare judeţele Harghita şi Co­vasna. Marko Bella ştie bine toate astea. Dar tace şi el. Poate şi pentru că, după 2005, a devenit un fel de prizonier de război al regimului Bă­sescu. Acel Băsescu care e de altă pă­rere, şi spune că a fost doar un pro­iect în care voi, compania Bechtel, aţi vrut să furaţi. Ştiţi cine e Traian Bă­ses­cu. Este omul politic care cândva s-a angajat „să scoată din capul ro­mâ­nilor ideea de autostradă”. N-a reuşit să facă asta decât pe hartă, acolo, în lo­cul proiectului vostru nu e încă nimic.

Mai tineţi minte inaugurarea celor 40 de kilometri din zona Cluj? Cu Radu Berceanu pe atunci ministru? Când nu ne-aţi lăsat, pe mine şi o de­legaţie PSD, să vizităm tronsonul terminat? Dădea rău, poate iar mai întârziau nişte bani de la Guvern.

Şi totuşi noi am rămas singurii care vă apărau. Deşi mă întreb foarte serios pentru ce?

Doar ştiţi bine că preţul auto­străzii s-a triplat din cauza sus­pen­dă­rilor şi amânărilor, a conservărilor, a exproprierilor mai scumpe, a ci­mentului şi betonului mai scump. Ştiţi şi nu spuneţi nimic. E foarte clar că pentru Statele Unite, în acest moment, scutul antirachetă e mai important decât autostrada contractată cândva de Bechtel.

De şapte ani „luăm pumni în cap”, eu şi colegii mei de atunci, din cauza proiectului început cu voi şi apoi suspendat, oprit, tărăgănat etc. Pentru nişte bani – care mai mult nu veneau – aţi decis să tăceţi diplomatic. Şi umilitor. Dacă nu lămuriţi nici acum aceas­tă chestiune înseamnă că nu aveţi nimic de spus. Adică chiar aţi vrut să furaţi. Şi atunci s-ar cuveni sesizat Parchetul General din România. Şi Ministerul Justiţiei, în SUA. Dacă autostradă tot nu s-a făcut, măcar să se facă lumină.

sursa : Jurnalul Naţional

Năstase: Dragă Bechtel, voi sesiza Parchetul Statelor Unite!

Bechtel s-a complăcut timp de şapte ani în atacurile de la Băsescu şi Boc, sugând bani de la Guvern din când în când fără să facă mare lucru şi fără să explice suspendarea lucrărilor în 2005 şi 2006, felul în care s-a mutat proiectarea în afara constructorului şi multe alte elemente care au ţinut de despăgubirile pentru terenuri, creşterea preţurilor în intervalul respectiv datorită întârzierilor„, a spus Năstase.

El a adăugat că Bechtel trebuia să explice că toate creşterile de preţuri au fost „generate de deciziile lui Traian Băsescu” şi pentru că nu a făcut-o va depune plângere. „A vrut să demonstreze (Traian Băsescu – n.r.) că PSD şi eu am luat şpagă de la Bechtel. A ieşit, este adevărat, ambasadorul american spunând că nu este adevărat, dar firma avea datoria morală şi numai să iasă să spună aceste lucruri„, a spus Năstase.

Dacă ei acceptă ca Traian Băsescu să spună că ei au furat, atunci eu vreau să spun că în 15 octombrie vom face o plângere „, a spus Năstase.

sursa : Adevărul

Se apropie ziua când se va face Lumină ! Adrian Năstase ştie ce spune şi NU minte !!

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Politica : social-democraţie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Într-o zi… se va face lumină!!Acea zi NU e departe…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s