Festivalul Muza Fest

sursa : aici

Festivalul Muza Fest

21 septembrie – 2 octombrie
Muza Fest: Zalau

Un festival de toamna care dureaza aproape doua saptamani, plin de evenimente culturale si artistice, cam asta isi propune sa fie Muza Fest din Zalau.

In program am gasit workshopuri de arta digitala, fotografie si pictura, proiectii de filme si spectacole de teatru, o varietate de concerte (jazz, muzica veche, muzica corala), dar si expozitii de fotografie ori seri literare.

Doua saptamani de culturalizare a salajenilor

Festivalul Muza Fest

Festivalul Muza Fest promite iubitorilor de arta din Zalau, si nu numai, doua saptamani incarcate de evenimente culturale, sustinute de artisti locali si alti invitati de seama. Deschiderea festiva a avut loc in cursul zilei de ieri, in sala festiva „Porolissum” a Consiliului Judetean (CJ) Salaj, in prezenta organizatorilor, respectiv reprezentanti ai Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau, Consiliului Judetean si Centrului de Cultura Salaj, precum si a autoritatilor judetene, sponsorilor si a altor invitati.

Cei care au spart gheata la festival au fost membrii Reuniunii Corale „Camerata Academica Porolissensis”, care au sustinut un recital, urmat de prestatia formatiei de muzica veche Dulcis Animus. De asemenea, in prima zi a festivalului de arta a fost deschis si un vernisaj de expozitii la Muzeul de Arta „Ioan Sima” Zalau, cu lucrari de Herbert Christian Stoger, Adrian Barbu si Csibi Edit.

„Din experienta celorlalte doua editii ale festivalului Muza Fest, cand oferta culturala a avut audienta asteptata, dorim ca aceasta manifestare sa devina o traditie care sa educe gustul salajenilor pentru diferitele activitati culturale. Ne propunem sa dezvoltam oferta educationala, sa aducem in fata publicului actul cultural si cat mai multi artisti de valoare”, a precizat directorul Muzeului Judetean, Corina Bejinariu.

Directorul Centrului de Cultura Salaj, Daniel Sauca, a mentionat ca insitutia pe care o conduce este un “protector” al festivalului de arta, care isi va aduce aportul cu si mai multa implicare si la editiile urmatoare.

In deschiderea festivalului a fost invitata sa participe si Heghedus Csilla, consilierul ministrului Culturii, Kelemen Hunor, care a citit mesajul acestuia.

Astazi este randul cinefililor. Cei interesati sunt asteptati, incepand cu ora 18, tot in sala festiva „Porolissum” a CJ Salaj pentru a urmari filme scurtmetraje romanesti contemporane. Programul festivalului continua in cursul zilei de sambata, la ora 18, cu un concert sustinut de corul Kavalkad, in locatia Muzeului de Arta „Ioan Sima”, o ora mai tarziu la Consiliul Judetean fiind difuzat un film scurtmetraj. Duminica va avea loc un concert de orga sustinut de artistul Ionica Pop, la Biserica Romano-Catolica.

Saptamana urmatoare debuteaza cu o serie de activitati ce se desfasoara la Muzeul de Arta „Ioan Sima”. Incepand de luni si pana sambata, sunt programate zilnic, de la ora 16, prezentari workshop de fotografii si benzi desenate. Pentru ziua de marti este programata de la ora 14 o expozitie land-art, arta care imbina ingineria cu ecologia, urmata de o seara literara la care sunt asteptati sa participe poeti salajeni, incepand cu ora 18. Iubitorii de muzica sunt invitati joi seara, de la ora 18, la un recital de muzica veche sustinut de Flauto Dolce.

Programul festivalului Muza Fest cuprinde si scene de teatru. Trupa Waiting Room Project va urca miercuri, in data de 21 septembrie, de la ora 19, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor (CCS) Zalau, cu piesa „Faites vos jeux!”. In aceeasi locatie este programata, in data de 30 septembrie, sceneta de teatru „Delir in doi”, de Mihaela Panainte. In intervalul 24-25 septembrie, cinefilii pot urmari filmul Europolis si scurtmetraje in sala festiva a CJ „Porolissum” Salaj. Ziua de duminica, 25 septembrie, este dedicata activitatilor culturale in cadrul bisericilor, mai precis un concert al corului Filarmonicii de Stat Transilvania la Catedrala Sfanta Vinere.

In data de 26 septembrie, de la ora 18, la Muzeul de Arta „Ioan Sima” va loc un slide de rezultate workshop, o ora mai tarziu fiind sustinut un recital Pro Musica. Tot Muzeul de Arta va gazdui miercuri o seara literara, iar joi un recital de muzica veche Fonte di Gioia. In data de 27 septembrie, incepand cu ora 18, la CCS Zalau este programat un concert de muzica clasica sustinut de Susanna Proskura si Szentkiralzi Timeea. Activitatile cuprinse in festival se incheie in La Strada, cu un jazz-blues session sustinut de Lucian Nagy quintet.

Aceasta a treia editie a Muza Fest reprezinta o strategie culturala in domeniul comunicarii si valorificarii patrimoniului cultural national si de promovare a produsului cultural contemporan din domeniile artelor vizuale, teatrului, filmului, muzicii clasice, muzicii de cor si de jazz.

sursa : aici

Cazare, relaxare, timp liber, tratament, odihna – PENSIUNEA EDEN JIBOU – SALAJ!!

Pensiunea  Eden va ofera oaza de liniste de care aveti nevoie pentru un sejur relaxant.
Camerele moderne, restaurantul care va pune la dispozitie meniuri delicioase cat si baile curative reprezinta ingredientele care va vor face sederea placuta.

De vizitat !!!

Cum ne puteţi contacta : PENSIUNEA * EDEN * – Jibou, jud. Salaj Administrator – VIORICA BUDA Tel. : +40744785810 Adresa mail : supermax_jibou@yahoo.com

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Turism și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s