PD minus L – o gaşcă de mincinoşi, penali, impostori!

PD minus L – o gaşcă de mincinoşi, penali, impostori!

Guvernul taie subventia la caldura pentru milioane de romani!
Guvernul taie pur si simplu acest ajutor, iar milioane de romani vor suferi crunt.
Greutatea se pune pe umerii autoritatilor locale – evident, autoritatile locale nu isi vor mai permite sa dea subventia, daca banii de la Guvern vor fi taiati.
o    Este doar o incercare a Guvernului de a se spala pe maini si de a da vina pe primari. Evident, pe primarii din opozitie, pentru ca PDL isi va ajuta primarii sa poata da o mare parte din subventie.
o    Primariile ar trebui sa fie ajutate, nu responsabilizate pentru ceea ce se intampla.
o    In timp ce in tarile de afara se discuta despre cresterea responsabilitatii sociale a celor cu adevarat bogati, in Romania se doreste sa se puna tot greul tot pe umarul oamenilor care traiesc de pe o zi pe alta.
Bani pentru acordarea subvenţiilor sau pentru eficientizarea CET-urilor sunt. Ei însă nu sunt gestionaţi corect, fiind direcţionaţi spre buzunarele clientele politice.
o    Marile companii energetice, care au datorii uriaşe la buget se află sub controlul clientele PDL. De aici se sifonează bani publici. În acest fel populaţia este furată. Iar pentru acest furt tot oamenii plătesc prin tăirea subvenţiei la căldură.
o    Metrorex cumpără energie de la o firmă de apartament, cu 3 angajaţi, la un preţ dublu faţă de cel de pe piaţa liberă. În timp ce Hidroelectrica vinde către alte instituţii ale statului cu 112 lei un MegaWatt, iar pe piaţa liberă preţul este de 156 de lei, Metrorex plăteşte către firma lui Cutişteanu 303 lei pentru un MegaWatt.
Iată unde se duc banii publici pe care guvernul se plânge că nu îi are. Bani sunt. Ei sunt luaţi din buzunarele românilor şi transferaţi în conturile unor “băieţi deştepţi” care plătesc facturi la PDL.
Dacă numai aceste două probleme ar fi rezolvate – furtul de la Metrorex şi contractele cu “băieţii deştepţi din energie” – atunci guvernul ar avea bani pentru programe de protecţie socială, iar CET-urile ar putea fi eficientizate.
Mecanismul actual este acela ca subventia data de guvern acopera peste jumatate din subventia data populatiei (cel putin acesta este cazul in Bucuresti). Cei 60% de la guvern dispar. Ramane ca primariile sa acopere cu restul de 40% (daca ii au si pe aceia in bugetele saracite) subventia pentru o parte dintre cetateni.
Sebastian Lazaroiu a iesit cu date statistice prin care a aratat ca masura ar afecta in jur de 40% din populatie, aceasta avand venituri dincolo de limita la care se acorda un ajutor pe familie.
In realitate, trebuie avut in vedere faptul ca proportia cea mai mare a celor cu venituri de peste 786 de RON se concentreaza in zonele urbane. Adica, exact acolo unde va lovi aceasta masura (Lazaroiu se raporteaza la totalul populatiei si nu la cea urbana, care este afectata in mod direct). Prin urmare, este corect sa presupunem – in baza datelor publice existente – ca proportia celor care vor intra sub incidenta acestei masuri va fi simtitor mai mare de 40%.
Pornind de la aceste date, putem concluziona ca numarul celor afectati de masura Guvernului va fi extrem de mare. Lazaroiu a spus ca fata de anul trecut in sezonul rece 2011-2012 doar consumatorii vulnerabili vor beneficia de ajutoare. Astfel, din 1,4 milioane de familii racordate la CET-uri, 330.000 vor beneficia de subventie. Adica, numarul familiilor afectate va depasi 1 milion (deci, marea majoritate familiilor din mediul urban –peste 70% – vor incasa in plin aceasta lovitura!).

Elena Udrea si Igas au lansat acuzatii inacceptabile la adresa opozitie, dar mai ales a guvernarii PSD. Cei din PDL nu au citit propunerile USL.
Elena Udrea face comentarii superficiale referitoare la Guvernarea PSD, din 2001-2004, cea mai performanta de pana acum!
La inceputul acestei guvernari, in ianuarie 2001, cca 50% din turism nu era privatizat. La sfirsitul lui 2002, privatizarea in turism era, practic, incheiata, dupa aplicarea unui program de privatizare de o transparenta fara precedent. A fost pentru prima data, in istoria postdecembrista a Romaniei, cind s-a facut privatizarea prin licitatie cu strigare, transmisa la televizor, in direct.
In mandatul 2001-2004 au fost create si nenumarate programe in Turism, o mare parte din ele fiind folosite de ministru Elena Udrea, pentru a se promova: „Litoralul pentru toti”, „O saptamina la munte „. „Decada balneara”, „Superschi in Carpati”, altele fiind intarziate sau abandonate de catre actuala guvernare.
De asemenea, in 2001 a luat nastere, la Suceava, prima Asociatie de Promovare Regionala, numarul lor ajungind astazi la 15. Ce a inteles Elena Udrea din existenta acestor Asiociatii? Sa transmita bani de la Ministerul Turismului, peste 500.000 euro, catre Compania Ryan Air, pentru operarea unei ineficiente curse catre Pisa, de pe aeroportul din Constanta.

Sume mari de bani din bugetul Ministerului au fost alocate marilor tour-operatori europeni, Elena Udrea anuntind, cu mindrie, relansarea PRIMULUI SI SINGURULUI charter din Germania catre Romania. Cat de lipsit de intelegere a fenomenului turistic poate sa fie un ministru  care se lauda cu 1 charter pe sezon din Germania, in conditiile in care in Romania vin pe litoral maxim 10000 de cetateni germani, iar in Bulgaria aproape 1 milion!

De 2 ani de zile, Elena Udrea nu a alocat nici 1 leu pentru promovarea interna, desi toate patronatele din turism au solicitat in mod insistent acest lucru! In schimb, programul efemer „Romania, land of choice” a inceput si s-a terminat, la fel de brusc, in 2009, scopul sau fiind doar acela de a sustine campania prezidentiala din 2009.
Inainte de a se pronunta asupra viziunii lansate de Uniunea Sociala Liberala cu privire la dezvoltarea Turismului romanesc, Elena Udrea ar trebui sa raspunda macar la cateva intrebari:
o    De ce s-au inchis 10 din cele 20 de birouri turistice din strainatate? Vin prea multi turisti straini din aceste tari? De ce nu le-am inchis pe toate?
o    De ce Ministerul a dat nastere la 2 Targuri Internationale de turism, sustinind ROMEXPO, cu director general, membru PD-L Bacau, fara a evalua ulterior in mod public impactul acestor actiuni?
o    Ce acte normative, pentru sprijinul turiamului in perioada de criza, a promovat Elena Udrea, in cei 3 ani de mandat, in cea mai grea perioada economica de dupa 1990? Niciunul! Pana si Legea Tichetelor de vacanta, act normativ sustinut de patronatele din domeniu, a fost promovat gresit, prin limitarea comisionului, si introducerea in 2010, a impozitului de 16%, care i-a anulat, practic, efectele.
o    De ce declara, incontinuu, Elena Udrea, ca „investitorii din turism sint niste hoti’, si ca „evaziunea in turism „este de 40%”? Nu controleaza PDL ANAF-ul? Daca evaziunea fiscala este atat de mare, de ce Sorin Blejnar este inca in functie?
o    In fine, daca privatizarile in Turism din perioada guvernarii PSD ar fi fost frauduloase, ce o opreste pe Elena Udrea sa sesiseze organele competente, controlate si acestea de actuala putere?

Cateva exemple din masurile propuse in viziunea USL pe Turism:
Dezvoltarea infrastructurii – poate este frumos sa vezi tara din elicopter (Traian Basescu), dar cei mai multi oameni nu isi permit acest lucru (fie si ei straini).
Legislatie clara in domeniul Turismului, care sa cuprinde elemente precum:
o    legislatia cu privire la pregatirea profesionala si invatamantul de specialitate;
o    legislatia privind activitatea de autorizare si control;
o    legislatia privind facilitatile fiscale pentru investitiile in turism si politica tarifara;
o    legislatia privind parteneriatele publice-private in domeniul promovarii turistice pe plan extern.
Facilitati fiscale pentru investitorii in turism. Fiscalitatea excesiva blocheaza investitiile in Turism!
o    Scutirea de impozit pe profit pe o perioada de 3 ani pentru investitii noi in cluburi de turism (hoteluri, spa, agrement, restaurante etc)
o    Scutirea de impozit pe profit pe o perioada de 3 ani pentru parcuri tematice, de distractie si echitatie
o    Scutirea de impozit pe profit pe o perioada de 5 ani pentru investitii in turismul balnear
o    Scutirea de impozit pe profitul reinvestit, cu conditia efectuarii deinvestitii pentru imbunatatirea structurii de cazare, alimentatie publica, agrement, porturi turistice si parcuri de distractie
Sa sanctionam agentii economici care isi bat joc de resursele turistice ale Romaniei:
o    Cresterea de 10 ori a taxelor si impozitelor pentru structurile hoteliere privatizate si nefolosite sau rascumpararea de catre stat a structurilor hoteliere privatizate si lasate in paragina, modernizarea si reprivatizarea lor.

” PDL a devenit o gasca fara principii, o haita care se autodistruge. Un grup tinut unit doar de frica si gandul pribegiei individuale si care functioneaza intre alegeri ca o clientela mafiota, iar in timpul alegerilor devin o structura de recuperatori de voturi. ” – ADRIAN NĂSTASE

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Politica : social-democraţie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s