Rusalii cu Minuni

Rusalii cu Minuni

Minunea de la Stîrciu. Apa binefăcătoare care izvorăşte din Meseş doar în preajma Rusaliilor

Sătenii susţin că în acea zonă,  între secolele XI – XIII, trăia o comunitate de călugări, iar apa care vine din acel izvor are calităţi binefăcătoare.

Între sacru şi profan, credinţă şi ştiinţă

Preotul Gabriel Gârdan, consilier cultural la Episcopia Ortodoxă a Sălajului şi lector universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj, spune că pe locul în care izvorăşte “Fântâna Leacului” ar fi existat o mănăstire, a cărei existenţă a fost atestată în secolele XI – XIII. “Referiri la acest aşezământ monahal apar în cartea Istoria Bisericii Ortodoxe, scrisă de  profesorul universitar Mircea Păcurariu, din Sibiu”, explică Gârdan.

Reprezentantul Episcopiei nu infirmă, dar nici nu confirmă efectul tămăduitor al apei de la poalele Meseşului. Gârdan spune însă că importantă este credinţa, şi doar prin trăiri spirituale autentice pot avea loc şi minuni. “În fiecare zi, lângă noi au loc minuni. Dar simţurile noastre duhovniceşti sunt atât de tocite încât noi nu mai sesizăm aceste minuni. Fenomenul de la Stârciu iese din categoria obişnuitului şi cred că marele merit a cestui eveniment este că îi ajută pe oameni să-şi păstreze credinţa. Pentru că, în definitiv, minunile se întâmplă doar dacă ai credinţă. Trebuie să ne dezobişnuim în a trăi numai conform experienţelor palpabile sau explicabile”, mai spune părintele.

De cealaltă parte a “baricadei”, cercetătorul Vlad Codrea, de la Facultatea de Geologie, din Cluj, spune că fenomenul de la Stârciu poate avea şi explicaţii pur ştiinţifice. “Mă feresc să dau un verdict asupra cauzelor care determină ca acest izvor să iasă doar la suprafaţă doar în această perioadă. Este foarte probabil însă, ca apa să iasă la suprafaţă în această lună datorită acumulărilor subterane, a topirilor zăpezilor din timpul iernii şi a precipitaţiilor abundente din primăvară”, ne-a declarat cercetătorul clujean. ( … )

sursa : Adevărul de seară Zalău

Sătenii din Stîrciu, un sat din comuna sălăjeană Horoatu Crasnei, au parte, în fiecare an de o minune.

Înainte de Rusalii, în locul numit „La Poiană”, la poalele munţilor Meseş, un izvor iese la suprafaţă şi curge din belşug doar câteva săptămâni, apoi seacă. ( … )

După cum spun sătenii, „Fântâna Leacului” sau „Izvorul îngerului” izvorăşte în ajun de Rusalii, iar după câteva săptămâni seacă din nou.

„Sunt oameni care suţin că s-au vindecat bând apă. De aceea considerăm că izvorul vine ca o binecuvântare de la Dumnezeu”

sursa : aici

sursa: aici

Pogorârea (Coborârea) Duhului Sfânt este sărbătoarea întemeierii Bisericii.

Când Duhul Sfânt s-a pogorât peste apostoli, aceştia au devenit „preaînţelepţi”, fiind umpluţi de „lumina, râvna şi toate harurile dumnezeieşti”. Abia după acel moment, ucenicii Domnului au ieşit în toată lumea, săvârşind minuni, întorcând pe păgâni de la închinarea idolilor, aducând la credinţă de la oameni simpli la împăraţi. Începutul a avut loc chiar în acea zi a Pogorârii Duhului Sfânt, când, în urma predicii apostolului Petru, 3.000 de „suflete” au crezut în Cristos, alcătuind prima comunitate creştină.

A doua zi de Rusalii este trecută în calendar ca sarbatoarea Sfintei Treimi

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Turism și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Rusalii cu Minuni

  1. Beatrice zice:

    Eu folosesc apa alcalina Kangen. Apa vie. Este vorba de un aparat produs de o firma japoneza http://www.kangenapa.com/ro/leveluk-sd-501.html care transforma apa de la chiuveta in timp real in apa miraculoasa Kangen. Ma simt foarte bine.

    Digestia merge extraordinar si previn aparatia bolilor cum ar fi cancer, afectiuni al rinichilor, colesterol, constipatie, artrita.

    Lista detaliata cu tratatare afectiuni: http://www.kangenapa.com/ro/tratare-afectiuni-cu-apa-kangen-alcalina.html

    Beatrice – Bucuresti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s