Victima lui Băsescu

Victima lui Băsescu

„Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis joi, 09 iunie a.c., Curţii Constituţionale proiectul legii de revizuire a Constituţiei pentru verificarea respectării dispoziţiilor constituţionale privind revizuirea. Proiectul a fost transmis împreună cu avizul Consiliului Legislativ”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Preşedinţia precizează că, ulterior, proiectul de revizuire însoţit de avizul Cosiliului Legislativ şi de decizia Curţii Constituţionale va fi înaintat Parlamentului României, în vederea dezbaterii şi adoptării lui.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Consiliului Legislativ, săptămâna trecută, proiectul legii de revizuire a Constituţiei, în vederea avizării acestuia.

Deputatul PSD, Adrian Năstase, susţine că Traian Băsescu a schimbat proiectul guvernului privind revizuirea Constituţiei şi a introdus mai multe amendamente.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, a declarat că dacă proiectul de revizuire a Constituţiei, propus de Traian Băsescu ajunge la parlament, se poate vorbi despre fals în acte publice.  

„Vom trata problemele legate de o nouă revizuire a Constituţiei doar după viitoarele alegeri parlamentare, cu un parlament care să fie reprezentativ sub toate aspectele şi într-un moment în care diversele teme să nu poată fi folosite electoral. Iar pe fond, daţi-mi voie să vă spun că, din nou, Traian Băsescu nu face decât să vină cu o formulă partizană, care nici măcar nu este constituţională”, a spus Năstase.

Adrian Năstase a mai susţinut că şeful statului se asigură în acest fel că va avea teme de discuţie pentru campania electorală din 2012.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a întrebat retoric „dacă nu ar fi mai simplu să schimbăm preşedintele decât să schimbăm Constituţia”.

mai multe informaţii : Cotidianul

Gheorghe Pop: Constitutia, victima lui Basescu

un articol de Ana TUDORAN

Senatorul PSD Gheorghe Pop a depus la senat o declaratie politica prin care arata cum a devenit Constitutia Romaniei victima colaterala in razboiul lui Basescu pentru putere.

„De cateva zile, dinspre Cotroceni sau Victoria au fost aruncate pe pia- ta o serie de problematici pseudo-stringente cum sunt modificarea Constitutiei sau reorganizarea teri-torial-administrativa a Romaniei. Aceasta, in conditiile in care tara se confrunta cu o criza fara precedent a sistemului medical primar, iar in subsidiar se planuiesc alte cateva zeci de mii de reduceri de personal. Cand ai asemenea probleme in brate este absolut siderant sa te uiti la cele doua partide de la putere – PDL si UDMR – cum trag cu nerusinare de Constitutie si integritatea judetelor strict pentru a-si pune in aplicare propriile interese electorale. PDL vrea opt, UDMR oscileaza intre paisprezece si saisprezece. Oare cum o fi mai bine sa te asiguri ca votul etnic isi aduce ceva consilii judetene si o bruma de scaune parlamentare? Cert e ca nu cu opt. Noi, restul, am vrea sa stim ca nu dam degeaba contributia la CAS, am vrea sa platim energia si carburantii la preturi corecte, cu bani munciti cinstit in Romania, am vrea ca banii veniti din fonduri europene sa duca la crearea infrastructurii pentru canalizare si apa curenta, nu in crearea de spatii verzi si sali de sport in sate de munte care n-au auzit inca de curentul electric”, arata Gheorghe Pop.

Senatorul PSD spune ca nu contesta nici revizuirea sistemului constitutional si nici reorganizarea teritorial-administrativa a tarii. „Acestea sunt subiecte importante si merita intr-adevar o discutie, dar nu sunt nici pe departe prioritare. Sunt convins ca medicii de familie nu vor decide sa semneze brusc contractele cadru doar pentru ca fac parte din judete semnificativ mai mari, dar la fel de sarace, cu cote ale somajului la fel de alarmante. Pana una-alta, nici reorganizarea tarii, nici Legea Constitutiei nu pot fi lasate la mana unui singur partid, mai ales cand acesta are 10 la suta incredere”, mai arata Pop.

Senatorul PSD mai spune ca potrivit propunerilor inacceptabile ale lui Basescu, proiectul bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale de stat, doua dintre cele mai importante legi pentru romani, ar putea fi aprobate fara dezbatere si negociere politica, prin asumarea raspunderii. „Practic, ni se cere sa consfintim prin Constitutie ca Guvernul, indiferent care va fi acesta, va avea posibilitatea sa stabileasca arbitrar si fara girul Parlamentului directiile de functionare pentru economie.

Limitarea asumarii raspunderii trebuia sa cuprinda tocmai aceste legi, pentru a se evita adoptarea unor politici discriminatorii si inechitabile”, precizeaza senatorul. Acesta mai crede ca viziunea basesciana asupra Constitutiei nu urmareste altceva decat concentrarea puterii in mainile unor grupuri restranse de interese, carora nu le pasa absolut deloc de binele si bunastarea poporului roman, iar reorganizarea administrativa nu are nimic de-a face cu optimizarea atragerii de fonduri UE. „Miza este pur politica, aceea de redesenare a Romaniei dupa fiefurile unor partide politice din arcul guvernamental”, a incheiat Gheorghe Pop.

sursa : Sălăjeanul

Problema regionalizării

USL are un proiect de dezvoltare regionala pe care il va prezenta la finalul saptamanii.
Un proiect atat de important nu poate fi impus decat prin consens si dialog, nu prin forta cum incearca sa faca PDL.
Prezent la sedinta de Guvern, Traian Basescu a spus clar ca nu va fi acceptat proiecul UDMR privind regionalizarea.
Ceea ce propune de fapt Traian Băsescu nu este o reorganizare administrativă. Pentru asta e nevoie de modificarea Constituţiei. Pentru a nu se ajunge la Constituţie, preşedintele propune doar o reorganizare teritorială – actualele judeţe se transformă în judeţe mai mari, echivalentul actualelor regiuni de dezvoltare.
E de fapt o cacealma ce nu are legătură cu atragerea fondurilor europene. Responsabilitatea gestionării fondurilor aparţine ministerelor. Problema se află la ministere, nu la autorităţile locale.

Costurile reformei administrative pentru cetăţean

Schimbare Carte de Identitate 11 ron + xerox 1 Ron/ Total 12 Ron
Schimbare talon de inmatriculare si numere inmatriculare autoturism / 37 Ron taxa Preschimbare talon de inmatriculare + 120 Ron taxa numere preferentiale plus numere normale preferentiale + xerox 3 ron /  Total 160 Ron
Rol fiscal + carte funciara / Total 60 Ron
Permis auto 68 ron + fotografii 15 ron + xerox 2 ron / Total 85 ron
Preschimbare pasaport / total 280 Ron
Total 597 Ron
Minim 600 Ron va scoate fiecare român din buzunar!!!

Traian Băsescu aplică Sfânta Constituţiune

Asistăm, de fapt, la un fel de furt de suveranitate.

” Pre­şe­din­te­le nu vrea schimbarea Cons­ti­tuţi­ei. Dacă ar fi vrut lucrul ăsta, încura­ja pro­cedura normală a unei comisii care să cuprindă toate tendinţele şi vi­zi­unile parlamentare. El vrea, de fapt, să­mânţă de scandal pentru anul ur­mă­tor. Iar Traian Băsescu cel ade­vă­rat nici nu mai are nevoie de Cons­ti­tu­ţie, problema asta a rezolvat-o anul tre­cut când şi-a impus, prin cu­noş­tin­ţele de aritmetică ale Robertei Anas­­tase, majoritatea prezidenţială la Curtea Constituţională. De atunci încoace, constituţional e ceea ce de­­ci­de această majoritate personală. Ce ar mai fi de revizuit aici? ” – ADRIAN NĂSTASE

Desfiintarea judetelor, o idee de inspiratie sovietica

ION ILIESCU:

“Probabil că, în condiţiile actuale, problema fundamentală şi pentru relansarea economică şi pentru a rezolva problemele cu care se confruntă oamenii se găseşte mai ales în domeniul politic. Din păcate, guvernarea actuală şi stilul autoritar imprimat în această guvernare elimină practic dialogul politic, conlucrarea forţelor politice şi face imposibilă promovarea unor soluţii reale necesare societăţii”

“Aşa-zisele programe de reformă din toate domeniile, fără dialog, fără cooperare cu opoziţia politică, cu reprezentanţii partenerilor sociali alimentează stările conflictuale din societate însoţite de o campanie de blamare a instituţiilor, a politicienilor, a demnitarilor. Se alimentează o stare general-conflictuală în societate, iar Parlamentul este instituţia vizată direct, blocată prin promovarea stilului acesta al ordonanţelor de urgenţă, al angajării răspunderii de către Guvern”

A devenit o certitudine faptul că Dictatorul  Băsescu doreşte să impună o Constituţie pentru pohta sufleţelului său. Prioritatea sa e să se menţină la putere.

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s