Împotriva frunzelor ne-bune ( etnobotanicele ) !!

sursa : aici

Împotriva frunzelor ne-bune ( etnobotanicele ) !!

După ce Elena Băsescu s-a declarat în favoarea legalizării drogurilor uşoare, iar Traian Băsescu a respins proiectul de lege iniţiat de dl. Surupăceanu, este clar că actuala putere nu vrea să apuce taurul de coarne în această problemă a etnobotanicelor.
Trimiterea de către Guvern la Parlament a unui nou proiect de lege privind etnobotanicele nu este decât o nouă încercare superficială de a arăta că actuala putere vrea să facă ceva în acest domeniu.
În realitate, PDL nu doreşte să lupte împotriva etnobotanicelor.
o    Dacă intenţiona acest lucru, atunci acţiona înainte ca fenomenul să capete amploare şi să devină dramatic.
o    De asemenea, având în vedere gravitatea fenomenului şi necesitatea unei intervenţii rapide, guvernul avea posibilitatea să recurgă la o ordonanţă. A preferat însă să iniţieze o lege pe care reprezentanţii PDL să o blocheze în Parlament.
Zeci de tineri îşi distrug viaţa, iar PDL ezită să adopte măsuri ferme de interzicere a etnobotanicelor.
Dorința opoziției este, în primul rând, să se promoveze măsuri de stopare a fenomenului, nu să marcheze puncte în plan electoral.

Deputatul PSD Iuliu Nosa a susţinut, vineri, o conferinţă de presă, in cadrul căreia a prezentat activitatea parlamentară din cursul acestei săptămani.

Unul dintre cele mai importante puncte ale agendei parlamentare il constituie depunerea moţiunii simple de către opoziţie şi care vizează normele legislative in domeniul etnobotanicelor.

„De această dată mi-aş dori ca cei aflaţi la putere să voteze, pentru că avem de-a face cu o problemă prea importantă şi prea multă lume are de suferit de pe urma comercializării etnobotanicelor”, a punctat Iuliu Nosa.

O altă moţiune, de data aceasta una de cenzură, pregăteşte USL-ul in cazul adoptării Legii minorităţilor. Deputatul Iuliu Nosa a declarat că şi-a depus deja semnătura pe textul unei moţiuni, dar că momentan nu se ştie cand va fi depusă – in funcţie de acţiunile pe care le intreprind parlamentarii puterii.

sursa : Sălăjeanul

Nosa anunţă cotraatacul USL

Uniunea Social Liberală, alianţa PSD – PNL, a depus la sfarşitul săptămanii trecute o moţiune simplă care vizează consumul etnobotanicelor. Azi, urmează ca moţiunea să fie dezbătută şi votată. Pentru că moţiunea nu are şanse mari să treacă, opoziţia fiind in minoritate in Camera Deputaţilor, parlamentarul sălăjean Iuliu Nosa speră că demersul USL va fi susţinut de către deputaţi din arcul guvernamental. „Imi doresc ca parlamentarii Puterii să fie lăsaţi să voteze această moţiune simplă pentru că este o problemă foarte mare cu care se confruntă ţara: consumul de droguri uşoare”, a declarat social-democra-tul vineri, intr-o conferinţă de presă. Şi dacă tot suntem la capitolul moţiuni de cenzură, de această dată, Iuliu Nosa spune că a semnat „tabelul care va susţine in această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură”. „PDL vrea ca pană la sfarşitul sesiunii parlamentare să se voteze legea privind statutul minorităţilor. Ne aşteptăm să o adopte prin asumarea răspunderii de către Guvern. In acest caz vom depune două moţiuni de cenzură”, a completat deputatul PSD. In ce priveşte proiectul de reviziure a Constituţiei trimis de către preşedintele Romaniei spre analiza Parlamentului, Iuliu Nosa este de părere că „propunerile lui Băsescu nu sunt in concordanţă cu cele ale Guvernului, dar lui ii este frică de o nouă suspendare şi işi pregăteşte acum un inlocuitor la Palatul Cotroceni, care să fie un nou Băsescu, in mana căruia să se regăsească guvernarea Romaniei”.

sursa : Graiul Sălajului

Un flagel naţional – plantele etnobotanice”

Deputaţii Opoziţiei consideră că a sosit momentul să se ia măsuri “împotriva acestui Guvern incompetent”. Semnatarii documentului susţin că măsurile Executivului distrug şansa tinerilor de a privi cu încredere în viitor. Totodată, PNL şi PSD atrag atenţia că problema drogurilor uşoare generează adevărate tragedii în societatea românească. Ei critică faptul că autorităţile nu iau măsuri să închidă “magazinele de vise”.

MAGAZINELE DE VISE, AGREATE DE PUTERE? În plus, PNL şi PSD menţionează că OUG 6/2010 nu a produs efecte benefice decât pentru comercianţii de etnobotanice, care, deşi obligaţi de prevederile acestui act normative, nu au distrus niciun gram de produs psihotrop din stocurile rămase, după cum menţionează Ministerul Sănătăţii în adresa 59082 din 18 octombrie 2010. PNL şi PSD au dat exemplu şi raportul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului, care indică o prevalenţă a consumului de droguri de 2,7% în rândul românilor cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani, motiv pentru care România a ajuns pe locul 10 din 28 de ţări la capitolul deceselor survenite pe fondul consumului de astfel de substanţe şi pe locul patru ca număr de consumatori. Parlamentarii Opoziţiei acuză Puterea că nu a sprijinit adoptarea niciunuia dintre cele 24 de proiecte de lege iniţiate pentru combaterea mai eficientă a consumului de etnobotanice. Aceştia impută Ministerelor Sănătăţii şi al Administraţiei şi Internelor că nu au luat măsurile necesare nici măcar pentru aplicarea prevederilor actuale ale legislaţiei.

sursa : aici

De ce NU:

Plante etnobotanice au efecte similare drogurilor, inhibă emisfera cerebrala stângă unde se găsesc funcţiile ce ţin de raţionalitate şi activează emisfera cerebrală dreaptă a cărei funcţie este intuiţia.

Plantele halucinogene induc efecte fiziologice şi mentale care cuprind în special perturbări ale comportamentului, ale funcţiilor cognitive şi ale percepţiei, care se pot perturba până la instalarea halucinaţiilor, adică la modificarea realităţii.

Aproape 98% din produsele etnobotanice, vândute în magazinele de profil, prezintă pericol pentru sănătate, fiind vorba de plante cu efect halucinogen, dar şi de plante obişnuite, stropite cu substanţe interzise.

Folosirea plantelor psihotrope a crescut puternic în societăţile occidentale moderne. Principalii consumatori de produse etnobotanice din România sunt adolescenţi sau adulţi tineri, iar în cazul celor care au început să consume produse etnobotanice s-a constatat o degradare fizică şi psihică în trei luni de la începerea consumului.

Centrul European pentru Monitorizarea Drogurilor şi Dependenţei de Droguri (EMCDDA) a analizat componenţa celei mai des întâlnite game de produse, vândute sub numele de „Spice”. În urma unor cercetări care au decodificat structura moleculară şi biochimică a ierburilor, cercetătorii au descoperit că efectele halucinogene descrise de consumatori sunt cauzate de nişte substanţe sintetice, adăugate de către producători, care poartă numele de canabinoide. Cei mai întâlniţi compuşi chimici sunt JWC-018, HU-210 şi CP 47, 497.

Aceştia sunt receptori canabinoizi care se fixează pe o celulă şi declanşează activitatea acesteia, generând un efect psihoactiv. Substanţele pot fi de sute de ori mai puternice decât THC, elementul psihoactiv din canabis. Pentru a masca adăugarea componenţilor chimici sintetici, producătorii completează amestecul cu o cantitate mare de substanţe care nu prezintă niciun risc, precum vitamina E, cafeină sau mentol. De asemenea, unele dintre amestecuri pot avea chiar reziduuri de metale grele, periculoase pentru organism.

Aceste produse se comercializează în special sub formă de ţigări, comprimate, pulberi, fragmente vegetale ambalate în plicuri, sub denumite denumiri ca: Spice Gold, Genie, Pulse, Spice Diamond, Wild Opium Mix, Mojo, Shunk, Smoke, Hummer, Fly Agaric Mushroom, sau plante celebre ca zorele, salvia, cornul secarei, mitragina, keraton, etc.

Consumul de etnobotanice este mai periculos decât cel de droguri, pentru că nu sunt cunoscute efectele pe care aceste produse îl pot avea şi, prin urmare, medicii nu ştiu ce tratamente pot aplica.

Plantele etnobotanice halucinogene pot acţiona asupra organismului în diverse moduri. Pe termen scurt, persoana care a utilizat acest produse poate resimţi diverse efecte fizice:

 • · Dureri puternice de cap;
 • · Ameţeli, senzaţie de greaţă şi vărsături;
 • · Creşterea frecvenţei cardiace;
 • · Creşterea tensiunii arteriale;
 • · Transpiraţie excesivă;
 • · Dilatarea pupilelor;
 • · Tremurături ale corpului.

Efectele psihice produse de folosirea plantelor psihotrope sunt:

 • · Stări confuzionale – pierderea identităţii;
 • · Dispoziţii schimbătoare;
 • · Atacuri severe de panică, senzaţie de moarte iminentă;
 • · Râs fără motiv, euforie, relaxare;
 • · Imposibilitatea de a se concentra şi memora, diminuarea atenţiei;
 • · Probleme de raţionament logic, clarviziuni;
 • · Iluzii senzoriale şi distorsiuni spaţio-temporale;
 • · Halucinaţii, senzaţia decorporalizării (ieşirii-expulzării din corp);
 • · Senzaţie de omniscienţă (persoana se crede atotcunoscătoare);
 • · Frică, anxietate, angoasă, tristeţe, iritabilitate, paranoia, etc.
 • Ceea ce este deosebit de important de specificat este că anumite persoane pot manifesta halucinaţii deosebit de grave care pot deveni extrem de periculoase atât pentru ele, cât şi pentru cei din jur.sursa: aici

Noi suntem ÎMPOTRIVA frunzelor ne-bune ( etnobotanicele ) !

„Starile toxice date de etnobotanice se manifesta asemanator unor boli psihice grave, cum este schizofrenia, iar persistenta intoxicatiei poate genera deteriorarea permanenta a celulei neuronale, favorizând instalarea tulburarilor de comportament, a deficitului de atentie, scaderea capacitatii intelectuale si a memoriei, favorizând în acelasi timp si aparitia bolilor psihice”, explica medicul psihiatru Cristina Hudita de la Spitalul de Psihiatrie „Sf. Stelian” din Capitala.

Pe lânga efectele psihice care vizeaza atentia si capacitatea de concentrare, problemele de rationament logic, apar iluziile senzoriale, halucinatiile, senzatiile de depersonalizare si de iesire din corp, precum si starile de frica, angoasa, tristete si de paranoia. „Pe fondul unor boli deja existente poate surveni decesul prin stop cardio-respirator”, mai spune specialistul Cristina Hudita.

sursa : aici

ÎNCHIDEŢI magazinele de vise !

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Politica : social-democraţie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Împotriva frunzelor ne-bune ( etnobotanicele ) !!

 1. ben zice:

  legalizati Canabisul!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s