De Sfintele Sărbători Pascale, guvernul premierului Băsescu ne arată … degetul !

De Sfintele Sărbători Pascale, guvernul premierului Băsescu ne arată…  degetul !

sursa: aici

După tot răul pe care l-a făcut românilor ar fi firesc ca întreg guvernul să-şi prezinte demisia. Guvernul premierului Băsescu ne arată însă  dejtu, pe Muc cel Mic,  marioneta Boc. În postură de ministru,  al muncii. Blasfemie, batjocoră, teatru. Un teatru ieftin, de prost gust

Pentru ca circul să fie complet : vântul bate liber, românilor li se turuie telenovele pe posturile TV, li se distrage atenţia de la tunurile de miliarde de euro pe care actorii  în mantii portocalii le dau sau urmează se le dea.

În aceste zile se lansează astfel de teme ce nu au nicio legătură cu agenda reală a populaţiei. Acum în preajma Sărbătorilor de Paşte oamenii se confruntă cu preţurile din pieţe, cu şomajul, cu salariile mici, cu plata facturilor.

Cum vrea PDL să câștige alegerie? Prin fraudă, intimidare și minciună!

PDL nu mai are nicio retinere in a cumpara voturi si face presiuni asupra contracandidatilor, pentru a castiga in alegerile care au loc acum in tara.
PDL foloseste institutiile statului, unde au fost plasati oameni de partid sau fideli ai liderilor locali si centrali, pentru a influenta procesul electoral. Tot aparatul de stat este implicat in actiunile PDL.
A fost organizat un sistem de frauda electorala fara precedent.
Cazurile din Horia (Tulcea) sau Scortesti (Constanta) arata foarte clar pana unde s-a ajuns.
Acum, mint fără nerușinare că Guvernul Boc a crescut pensiile de la 1 ianuarie. Nu este adevărat. Guvernul Boc a amânat din 2009 și până la 1 ianuarie aplicarea Legii impuse de PSD, privind majorarea pensiilor pentru gradele I și II de muncă.

ADRIAN NĂSTASE :

* Diavolul se ascunde in detalii, spune o vorba celebra. Foarte multe dintre discutii, corecte de altfel, s-au axat pe problema referirilor religioase extinse din noua Constitutie sau pe definirea stricta a ceea este si nu este tolerabil. Cand problema drepturilor omului este aruncata la gunoi, atunci este o mare problema sa te mai revendici ca parte a unei societati moderne. *

Ni se pregăteşte o diversiune la alegerile locale

Cu o lacrimă şi un referendum caştigi simpatia romanilor, iar PDL este pregătit să adopte aceeaşi tactică şi la alegerile din 2012.

Preşedintele Traian Băsescu pregăteşte o surpriză pentru USL, alianţa incheiată intre PSD, PNL şi PC. Şeful statului doreşte ca referendumul pentru aprobarea noii legi fundamentale să aibă loc odată cu alegerile locale de anul viitor şi a anunţat că după Sărbătorile de Paşti va trimite spre Parlament proiectul de revizuire a Constituţiei. „Vă pot spune că in proiectul de modificare a Constituţiei eu introduc ideea de regiuni, urmand ca prin lege să definim aceste regiuni. De ce optez pentru această organizare? Pentru că, in principiu, cred că diminuarea cheltuielilor aparatului de stat, fie că e vorba de aparatul central sau aparatul local, este la fel de importantă. In momentul de faţă avem foarte multe consilii judeţene”, a declarat Traian Băsescu la televiziunea publică. Pe langă introducerea regiunilor, in mare, principalele modificări se cunosc deja: un parlament unicameral şi scăderea numărului de parlamentari de la 476 la 300.

De ce Referendum şi alegeri locale in acelaşi timp? Este foarte clar pentru toţi că PDL nu stă deloc bine in sondaje şi mulţi dintre primarii democrat-liberali aşteaptă să vadă cum se va clarifica lupta dintre PDL şi USL, ca să ştie incotro o cotesc la alegeri. Uniunea dintre PNL, PSD şi PC a creat deranj, deşi oficial nu se recunoaşte asta din partea PDL. Astfel, pedeliştii speră să facă o diversiune cu acest referendum. Alegătorul va fi tentat foarte probabil să voteze pentru referendumul propus pentru că orice roman, in afara parlamentarilor, vrea un Parlament mai mic şi mai puţin cheltuitor. Iar la ce imagine are Parlamentul momentan este clar că oamenii ar vota in favoarea unui astfel de referendum pe care PDL işi va pune amprenta şi culoarea.

Şansa opoziţiei: blocarea in Parlament a Constituţiei

In privinţa alegerilor locale, cei de la USL doresc să işi maximizeze numărul de aleşi locali şi vor face tot ce depinde de ei să işi aducă oamenii la vot. Insă, cine va beneficia de prezenţa mare la urne şi de un vot pro-constituţie? Evident că PDL, care va face totul să se identifice cu „aceste măsuri de reformă”. Opoziţia are in acest moment o singură variantă pentru a bloca iniţiativa preşedintelui. Mobilizarea in Parlament şi respingerea tentativei de modificare a Constituţiei. Ca să se ajungă la referendumul constituţional e nevoie ca două treimi din parlamentari să fie de acord cu proiectul. Dacă ne uităm la actuala arhitectură parlamentară e clar că Traian Băsescu şi PDL nu prea au şanse.

PAUL GORGAN-GRAIUL SĂLAJULUI

Partidul este în tot și în toate. Politizarea sistemului public a ajuns la cote alarmante.
PDL a ajuns să se confunde cu statul. Nu mai există instituții independente. Instituțiile s-au transformat în organizații ale PDL. PDL este ca un virus care a infectat statul.

Sărbători in familie, cu buget de criză

* … ( … ) … lumea simte în propriul buzunar că situaţia este scăpată de sub control. Vorbim deja de o stare de fapt care nu mai poate fi acoperită cu turuiala searbădă a unui premier care ar fi în stare să nege şi poluarea aerului pe perioada mandatului său. Acesta este bilanţul, după trei ani de criză, al unui partid care, chiar dacă îşi va schimba sigla şi numele, va ramane indestructibil legat de misiunea de falimentare a acestei ţări. ( … )

Preţurile exuberante si sărăcia tot mai mare a oamenilor sunt evidenţe în faţa cărora nu te poţi apăra cu panglici. Dar dacă poporul e cu eşecurile, pdl-iştii se pare că vor să-şi asume “succesurile”, rând pe rând. Într-adevăr, pe lângă “succesurile” acestei guvernări, suntem cu toţii nişte contraperformanţi. *

sursa : blog europarlamentar social-democrat Corina Creţu

VINEREA MARE, Săptămâna Patimilor… pentru noi, pentru români. Ei, şacalii, trăiesc bine… pe spinarea poporului ! Până când ? Aceasta depinde de noi, noi toţi !


Sfânta şi Marea Zi de Vineri – Ziua Răstignirii Mântuitorului, a punerii în mormânt, o zi tristă pentru creştini, semnificaţia acestei zile fiind ceea ce noi trebuie să înţelegem : că noi, creştinii în zminteala noastră l-am ” plămîdint ” pe Iisus după dorinţele noastre, l-am răstignit şi el a murit pe Cruce pentru iertarea, mântuirea noastră… suferinţa care mântuie… Dar, pentrucă Iisus a Înviat : ” În mormânt, Viaţă, pus ai fost Hristoase… ”. Iată că Dumnezeu s-a smerit pe sine în faţa omului, creaţia sa. Îndemnul acestei Sfinte zile câtre mai ales mai marii la putere de pretutindeni e de înţelegere a faptului că : ” a fi cel mai mare înseamnă să fii slujitorul tuturor ”… Dumnezeu, Iubirea absolută, ne-a umilit în această zi…

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Politica : social-democraţie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s