Patimile românilor

Patimile românilor

sursa imaginii : aici

România nu reușește să iasă din criză pentru că este condusă de o gașcă al cărui singur talent este să își bată joc de români.

Pentru PDL, majorarea TVA și tăierea drastică a veniturilor populației echivalează cu o măsură de stimulare a economiei.

Sălaj :

„Săptămana mare incepe, pentru cei care lucrează in sistemul de invăţămant, cu un cadou deosebit din partea actualului Guvern, respectiv asumarea răspunderii privind salarizarea cadrelor didactice in anul 2011” – deputat PSD Iuliu Nosa

In opinia deputatului, deşi există sentinţe judecătoreşti definitive pronunţate de Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin asumarea răspunderii se doreşte neaplicarea acestor sentinţe judecătoreşti. Totodată, parlamentarilor Romaniei li s-a transmis un apel din partea Federaţiei Sindicatelor Libere din Invăţămant, in care li se cere să „opriţi nedreptatea care se face cadrelor didactice, votand impotriva Legii privind salarizarea in 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din invăţămant, in ziua in care Guvernul Romaniei işi va angaja răspunderea. Prin acest act normativ se doreşte plafonarea salariilor angajaţilor din invăţămant, anuland prevederile Legii 221/2008, consfinţite de hotărarile judecătoreşti irevocabile”. Legat de acest apel, Iuliu Nosa a făcut referire la faptul că in cazul asumării răspunderii, parlamentarii nu votează legea respectivă, tot ce pot face este să voteze o moţiune de cenzură depusă de parlamentari, astfel Guvernul cade şi proiectul nu se promovează. „Decizia noastră ca partid politic şi ca Uniune Social-Liberală este de a nu depune moţiune de cenzură. In momentul in care aceste două proiecte – codul social şi legea privind salarizarea personalului din invăţămant – vor fi promulgate, vor face obiectul atacării la Curtea Constituţională”;

sursa : Sălăjeanul

Şi-au asumat răspunderea, a 13-a oară !! Au condamnat ŞI învăţământul!!

Nu sunt bani pentru finalizarea centurii Zalăului, zice  Boagiu…

Ministerul Transporturilor nu are nici in acest an bani pentru finalizarea şoselei de centură a Municipiului Zalău, iar primul tronson, finalizat anul trecut, este inutil dacă centura nu continuă cu tronsonul doi, care trebuie să facă legătura cu drumul E81. In cadrul conferinţei de presă susţinută vineri de către deputatul Iuliu Nosa, acesta a pus la dispoziţia jurnaliştilor un document semnat de către Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, in care se arată negru pe alb că, „din păcate, in prezent nu există sursă de finanţare pentru lucrările de execuţie aferente variantei de ocolire Zalău”. „In anul 2011, avand in vedere limitările bugetare impuse prin plafonul aferent bugetului MTI in domeniul infrastructurii rutiere a fost acordată o prioritate maximă obiectivelor avand o componentă de finanţare nerambursabilă europeană. Se continuă activitatea pe proiectele incepute, limitandu-se inceperea de noi obiective”, i-a transmis Boagiu deputatului Nosa.

Udrea se laudă că centura Zalăului este finalizată

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a menţionat in catalogul marilor realizări din 2010 şi „finalizarea centurii ocolitoare a Municipiului Zalău”. „Am intrebat-o pe doamna Udrea dacă ştie realitatea de la faţa locului, şi anume că centura se opreşte in poligonul militar şi momentan nu rezolvă nimic”, a spus Iuliu Nosa, care se declară supărat pe Primăria Zalău. „Să nu creadă nimeni că dau lecţii cuiva, dar sunt supărat pe primărie pentru că primul tronson a fost dat in folosinţă şi nu rezolvă nimic, iar conducerea primăriei putea să-i aducă la masă pe toţi factorii decizionali şi să rezolve problema traficului greu din oraş”, a completat deputatul pesedist. In momentul de faţă tronsonul II al centurii ocolitoare a oraşului este impotmolit in poligon şi pentru că Armata refuză deocamdată relocarea poligonului Aghireş. Primul tronson, dat in folosinţă in toamna lui 2010, nu rezolvă problema traficului greu din municipiu.

sursa : Graiul Sălajului

Preţurile produselor alimentare au ajuns în „zona periculoasă”! (Banca Mondială)

Banca Mondială avertizează asupra pericolului reprezentat de creşterea preţurilor, solicitând o intervenţie din partea guvernelor pentru protejarea populaţiei.
În România, INS a confirmat faptul că principalele produse la care au crescut prețurile în ultima perioadă sunt alimentele.
Scumpirea alimentelor crește procentul din venituri pe care românii îl cheltuie pe produse de strictă necesitate. În prezent, acesta este oricum foarte mare.
Pentru a impune iluzia că în România lucrurile merg spre bine, Guvernul tace pe tema creșterii prețului la alimente. Foarte probabil, nu vrea să ia nicio măsură tocmai pentru a nega existența problemei.

Masa de Paşte arde sălăjenii la buzunare

ADRIAN NĂSTASE:

” In conditiile in care a devenit o evidenta faptul ca actuala criza a lovit cel mai puternic in categoriile sociale defavorizate, orice guvern care vrea binele populatiei ar fi trebuit sa ia masuri de protejare a celor vulnearbili si de sprijinire a IMM-urilor. Ce s-a intamplat in Romania? Exact invers: Guvernul s-a ocupat doar de clientela politica si a bagat adanc mana in buzunarul romanilor. Populatia a fost lovita din toate directiile: salarii taiate, pensii micsorate, indemnizatii reduse pentru mame, TVA majorat, surse de asistenta sociala obturate etc. Cei saraci s-au adancit in saracie, o parte din firava clasa de mijloc a fost retrogradata, iar cei bogati fie s-au mentinut la acelasi nivel, fie au beneficiat de sprijinul statului si apoi s-au “delocalizat” in strainatate, pentru a-si cheltui banii.

Societatea romaneasca este profund dezechilibrata, iar actuala putere actioneaza ca a o ancora ce trage la fund o barca neincapatoare si aflata in deriva. Pana acum, solutia aplicata de guvern pentru a evita scufundarea a fost aceea de a arunca peste bord anumiti pasageri. Cinismul sau este maxim: cine nu poate trage la rame, nu are ce cauta in barca! ”

Multe mai pătimesc românii şi mai multe le pregăteşte  Băsescu, acest personaj care batjocoreşte poporul numindu-l ca fiind limitat. Halal  zeus!

Veni-va ea şi vremea când acestui Iudă îi vom da cu tifla : hai sictir, trădătorule , lasă-ne !!

Până atunci : Doamne, ai milă de noi … şi, cu Dumnezeu şi USL înainte ! Nu avem de ales. TREBUIE să scăpăm de leprele la putere !!


Apropo de lepre, de pedelacheii matrozului diriginte al mafioţilor PDL, preşedintele PSD Victor Ponta ne propune :

Va propun un exercitiu de curatenie si, totodata, va invit pe toti ca, prin sugestiile si informatiile voastre, sa completam aceasta harta impreuna!

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Politica : social-democraţie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Patimile românilor

  1. murfy zice:

    BASESCU + PDL – neperformanti = JAF NATIONAL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s