Începutul sfârşitului. PDL E pe ducă! Ducă-se…

Începutul sfârşitului.  PDL E pe ducă! Ducă-se…

PNL si UDMR, in turul doi la Almasu


Primul tur al alegerilor partiale anticipate pentru ocuparea postului de primar al comunei Almasu s-a repetat duminica, 27 februarie.

Niciunul dintre candidati nu a reusit sa obtina 50 la suta plus unu din voturile valabil exprimate, astfel ca vom avea si turul doi de scrutin, lupta electorala ducandu-se intre candidatii PNL si UDMR.

Acelasi interes pentru alegeri

Desi unul dintre principalii candidati la functia de primar a fost scos de pe lista datorita incompatibilitatii – Claudiu Balan, PSD – se pare ca interesul locuitorilor comunei a ramas la fel de ridicat. Acest lucru se poate observa din numarul de participanti la scrutinul de duminica: la cele sase sectii de votare din comuna s-au prezentat la urne 1.421 de alegatori, dintr-un total de 2.061 prevazuti in listele electorale. Potrivit informatiilor furnizate de Institutia Prefectului judetului Salaj, numarul total al voturilor valabil exprimate a fost de 1.400, un numar de 21 voturi fiind anulate.

Numarul voturilor valabil exprimate obtinute de fiecare candidat pentru functia de primar a fost: Turuca Danut Emil (PNL) – 497, Gal Mate Istvan (UDMR) – 490, Ghila Alexandru Ovidiu (PDL) – 413.

Candidatii care vor participa la al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului sunt Turuca Danut Emil (PNL) si Gal Mate Istvan (UDMR). Turul II de scrutin pentru alegerea primarului comunei Almasu va avea loc in data de 6 martie 2011.

sursa : Salajeanul

Din Graiul Sălajului aflăm că:

Nu va fi uşor in turul doi”

Radu Căpilnaşiu, preşedintele PNL Sălaj, cu toate că se aştepta la acest rezultat, admite că dacă PSD nu era exclus de judecători din cursa electorală, Ţuruca Dan nu mai intra in turul doi. ^Se poate vedea că, in mod normal, candidatul nostru nu era in această poziţie dacă PSD nu era exclus. Insă nu mai doresc să discut legat de ce s-a intamplat in acest caz”, a declarat liberalul. In ce priveşte turul doi, Căpilnaşiu spune că nu va fi uşor, dar speră că PNL va avea primar in Almaşu. „Nu va fi uşor in turul doi alături de candidatul UDMR. In acest sens vom purta discuţii cu PSD ca să ne susţină, mai ales că suntem intr-o alianţă, dar in principiu mergem pe idea de a convinge oamenii şi nu partidele”, a conchis preşedintele PNL Sălaj.

Seres Denes:

„Trebuia continuat procesul electoral”

După aflarea rezultatului din Almaşu, deputatul Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj, este optimist şi spune că „diferenţa de şapte voturi este nesemnificativă şi poate fi remontată in turul doi”. Legat de decizia Judecătoriei Zalău de a suspenda primul tur al alegerilor din Almaşu şi reluarea scrutinului fără candidatul PSD, Claudiu Bălan, Seres consideră că „este un caz unic”, deşi din punctul său de vedere „trebuia să se continue procesul electoral, mai ales că secretarul comunei şi-a dat demisia”.

O altă ştire :

PSD doreşte incheierea unui protocol cu UDMR pentru alegerile din 2012 după modelul celui semnat la Bihor.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat la sfarşitul săptămanii trecute că este posibil să se incheie alianţe locale USL- UDMR, după modelul celei de la Bihor, şi in alte şase judeţe din ţară. Intrebat de jurnalişti care sunt judeţele in care este posibil ca UDMR să mai incheie protocoale locale cu USL, preşedintele PSD a declarat că „e vorba de Satu Mare, Sălaj, Maramureş, Mureş, Arad şi Timiş”, iar din punctul de vedere al PSD-ului un asemenea protocol este „perfect posibil, fezabil şi de dorit”. Preşedinţii filialelor PSD, PNL, PC şi UDMR Bihor au semnat un protocol de colaborare, care are drept obiective principale „buna guvernare şi asigurarea prosperităţii cetăţenilor”, inţelegerea incheiată la nivelul judeţului Bihor fiind valabilă pană in anul 2016. O altă voce pesedistă care a anunţat semnarea unui protocol in Sălaj a fost senatorul Valer Marian. „UDMR Satu Mare a iniţiat negocierile cu noi. La fel s-a intamplat şi la Bihor şi la Sălaj”, a declarat senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian.

Tiberiu Marc:

„Vom avea discuţii zilele viitoare”

In timp ce Radu Căpilnaşiu, preşedintele PNL Sălaj, şi Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj, spun că deocamdată nu ştiu nimic despre un protocol la nivel judeţean intre PNL-PSD-PC şi UDMR, preşedintele PSD Sălaj, Tiberiu Marc, confirmă ultimele zvonuri şi spune că urmează să discute cu PNL şi UDMR. ^Zilele viitoare vom discuta atat cu PNL, cat şi cu UDMR, despre acest subiect. La Bihor s-a semnat protocolul pentru că acolo discuţiile au fost mai vechi şi mai avansate^, a declarat pentru Graiul Sălajului preşedintele PSD Sălaj. Insă la noi in judeţ nu ar fi vorba de semnarea unui nou protocol, ci mai degrabă prelungirea inţelegerii din 2008 incheiate intre PNL, PSD şi UDMR pentru desemnarea viceprimarilor la Primăria Zalău şi a vicepreşedinţilor la Consiliul Judeţean Sălaj.

Seres Denes:

„Noi colaborăm bine cu toţi”

Radu Căpilnaşiu spune că „nu au fost discuţii in acest sens”, dar dacă va fi semnat acest protocol ne va anunţa. „Noi suntem intr-o alianţă locală din 2008 cu PSD şi UDMR. Acum rămane de văzut in ce măsură alianţa respectivă se va prelungi sau UDMR va merge pe ideea lui Kelemen Hunor, noul preşedinte al Uniunii, de a colabora in continuare alături de PDL”, afirmă preşedintele PNL Sălaj. De cealaltă parte, preşedintele UDMR Sălaj, Seres Dens declară că incă nu s-au hotărat cu cine vor colabora şi această decizie depinde in mare parte de actul guvernării. „Noi am colaborat cu toate partidele eficient. In perspectivă vom discuta despre alegerile locale din 2012, dar este foarte greu de apreciat cu cine vom colabora, mai ales că suntem parteneri de coaliţie cu PDL şi opţiunea noastră depinde şi de Guvern”, este de părere Seres Denes.

sursa : Graiul Sălajului

În loc de concluzie, un comentariu cel puţin interesant, pe aceiaşi sursă, Graiul Sălajului … :

in 1 Martie 2011 14:27
* Churchill,premierul Angliei in timpul celui de al doilea razboi mondial,fiind acuzat de catre conservatorii englezi de alianta cu rusii a replicat : MA ALIEZ SI CU DRACUL,SA SCAP OMENIREA DE NAZISM SI DE HITLER, si asa a facut. Si nu a facut rau !!! OPOZITIE !!! ,aliaza-te si cu dracul sa scapati tara de PDL, BASASCU SI BOC. Au bagat tara asta intr-un rahat ,din care va trece foarte multa vreme sa-si revina. Ginditi-va cite generatii vor trebui sa platesca datoriile externe facute de acestia,pe care le-au furat. Copii,nepotii,stranepotii nostrii ne vor blestema. Ce ii mai rau intr-o familie, ca atunci cind copii trebuie sa platesca datoriile parintilor lor. *….

Concluziile concluziilor, clare, anume :

Adrian Năstase, în Jurnalul Naţional – * Când luăm de coarne un taur mort… *

Sistemul băsescian îşi bazează retorica pe ideea de premieră.

* Avântul revoluţionar pedelist a adus România într-un serios deze­chi­libru politic, economic şi social. Un studiu publicat zilele trecute de Wall Street Journal arată că ţara noastră are cel mai mare po­ten­ţi­al de revoltă socială din toată Uniu­nea Europeană. Şi nu degeaba. Supape democratice tradiţionale cum ar fi dialogul social au fost de mult înlocuite de bătaia pumnului în masă, iar în valul general de incompetenţă şi dispreţ, nici o categorie socială nu se mai simte protejată în interesele ei fireşti.

E posibil ca în faţa oglinzii de la baie, domnul Boc să se închipuie ţinând în mâini coarnele taurului, dar asta nu mi se pare un gest de curaj politic. Pentru că bietul animal e mort de mult. Aşa cum stau să moară şi vacile de muls ale actualei puteri. *

Ion Iliescu:

“Asistăm la apariţia unor fenomene cu totul reprobabile, contrazicând principiile fundamentale ale construcţiei statului de drept. Dar aceasta trebuie să fie mai ales un moment de reflexie pentru cetăţeni, să se gândească mai bine la valoarea votului pe care îl dau şi cui dau votul lor. N-are dreptul apoi să exprime nemulţumiri cel care votează aşa cum votează şi apoi e nemulţumit de rezultatul votului său. Adică să deschidă ochii, mai atenţi, şi să punem în fruntea treburilor ţării oameni legaţi de interesele celor mulţi, nu de afacerile familiare sau ale grupurilor din care fac parte. De fapt, asta a degenerat relaţia din societate – apariţia fripturismului, intereselor de grup care prevalează deasupra intereselor societăţii’, a spus Ion Iliescu.

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Politica : social-democraţie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s