USL – favorită in sondaje!

USL – favorită in sondaje!


* PSD va propune interzicerea migraţiei politice pentru parlamentari, la fel ca in cazul primarilor. Potrivit lui Valeriu Zgonea, vicepreşedinte PSD, partidul său va depune un proiect de lege prin care să se interzică migrarea politică şi in cazul parlamentarilor. „Dacă un parlamentar işi dă demisia din partidul in numele căruia a candidat in alegeri şi se inscrie intr-un alt partid politic, atunci el işi pierde automat mandatul. Voinţa alegătorilor trebuie respectată dincolo de manevrele politice ale unui partid sau altul, ale unui regim sau altul”, spune Valeriu Zgonea. Cel mai probabil, PSD vrea legiferarea acestei interdicţii din cauza celor intamplate in ultimii ani: deşi a fost de două ori la rand caştigător al alegerilor parlamentare, PSD-ul a pierdut intotdeauna intaietatea pentru formarea unui guvern, in mare parte şi din cauza „transfugilor” din Parlament. Picătura care a umplut paharul a fost UNPR – partidul constituit din parlamentari care au plecat in general de la PSD, dar şi de la PNL, şi din cauza căruia actualul cabinet Boc se menţine la putere. *

Ana Tudoran – Sălăjeanul

USL, în Sălaj:

Forţele din Opoziţie aşteaptă să termine campania electorală din Almaşu pentru a putea stabili obiectivele alianţei la nivel judeţean.

USL – favorită in sondaje 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 61 la sută dintre alegători ar vota Uniunea PSD-PNL-PC, iar coaliţia PDL-UDMR-UNPR ar fi votată de 20 la sută dintre alegători, conform unui sondaj realizat de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic. Totodată, Crin Antonescu ar trebui să fie candidatul comun la preşedinţie din partea Uniunii Social-Liberale, mai arată sondajul. 61 la sută dintre respondenţi cred că in cursa electorală pentru funcţia de preşedinte al Romaniei, din partea USL, ar trebui să intre Crin Antonescu, 38 la sută – Victor Ponta şi 1 la sută – Daniel Constantin. 82 la sută dintre cei care au participat la sondaj cred că in Romania lucrurile merg intr-o direcţie greşită şi doar 14 la sută cred că direcţia este una bună.

Dorel Oros: Nu avem timp acum 

„Noi suntem ocupaţi in această perioadă cu alegerile din Almaşu, iar de luni incolo vom avea timp să semnăm protocolul”, explică Dorel Oros, vicepreşedintele PNL Sălaj, motivul pentru care s-a amanat semnarea protocolului la nivel judeţean. In ce priveşte colaborarea locală cu PSD, liberalii nu au stabilit pană acum niciun obiectiv, in afară de cele trasate la nivel naţional pentru alegerile din 2012: candidaţi comuni la şefia consiliilor judeţene şi a primăriilor din reşedinţele de judeţ. Intrebat dacă sunt organizaţii comunale care se opun alianţei cu PSD, Dorel Oros ne-a spus că nu poate nici să confirme, dar nici să infirme. „Nu vreau incă să discutăm despre protocolul la nivel local. Nu pot nici măcar să anticipez dacă vor fi organizaţii care se opun”, ne-a declarat liberalul.

Tiberiu Marc: Vom susţine proiecte comune

Preşedintele PSD Sălaj, Tiberiu Marc, spune că principala prioritate a viitoarei alianţe va fi susţinerea de proiecte comune pentru administraţiile locale. „Principiile şi priorităţile asumate de Uniunea Social Liberală prin protocolul de infiinţare – o alternativă politică necesară şi legitimată de cei mai mulţi dintre cetăţeni şi un răspuns propus acestora referitor la condiţiile sociale şi economice in care trăiesc – constituie priorităţi care se vor regăsi in toate cele 41 de judeţe ale Romaniei şi se vor concretiza in susţinerea de proiecte comune pentru administraţiile locale”, afirmă Tiberiu Marc.

sursa: Graiul Sălajului

Recomandări:

Consilul Naţional al PSD a validat înfiinţarea Uniunii Social Liberale

Liderii PSD, Victor Ponta, Adrian Năstase, Liviu DragneaIon Iliescu au subliniat, toţi, necesitatea realizării alianţei politice, care, în acest moment, reprezintă singura armă cu care opoziţia se poate împotrivi  sistemului totalitar şi statului poliţienesc pe care încearcă să le instaureze Traian Băsescu şi PDL.


Textul intervenţiei Preşedintelui Consiliului Naţional, Adrian Năstase, poate fi citit aici.

Textul protocolului poate fi consultat aici.

* Caracteristic pentru evoluţia situaţiei generale din ţară, în ultimii ani, este deteriorarea accentuată a funcţionării democraţiei şi a statului de drept. De aceea, astăzi, în România, a devenit de stringentă actualitatea apărarea şi promovarea democraţiei. Suntem un partid de stânga şi, pentru noi, democraţia este, alături de egalitatea de şanse şi justiţia socială, o valoare fundamentală. * – ION ILIESCU

EXPUNERE LA REUNIUNEA C.N. PSD

Sirenele PDL-iste vor face tot posibilul în următoarea perioadă să destructureze acest proiect. Să sperăm că lecţiile dureroase ale trecutului recent ne-au vaccinat politic faţă de viruşii pdl-işti. În acelaşi timp, responsabilitatea principală trebuie să fie faţă de românii care-şi pun ultimele lor speranţe, în acest proiect de salvare a României. Să fie într-un ceas bun!   – CORINA CREŢU

Uniunea Social Liberală

Adevarul care trebuie spus este urmatorul: In vreme ce clientela PDL isi umplea buzunarele, bugetul statului a devenit tot mai sarac!! Peticirea acestui buget pradat de clientela portocalie s-a facut cu banii pensionarilor, a bugetarilor si a romanilor simpli, care acum se chinuie sa supravietuiasca.

La ce a dus politizarea vamilor din ultimii ani

Vine momentul Schengen? Apare opera­ţi­unea de rigoare. Practic, statul băsescian aduce ofrande, sacrificii rituale pe altarul aderării României, ici şi colo.

„Doctor” Băsescu T., cabinet letal

Preşedinţia se amestecă în toate şi pune doar diagnostice greşite…

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Politica : social-democraţie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la USL – favorită in sondaje!

 1. mariusmioc zice:

  Interzicerea migraţiei politice este un lucru antidemocratic, care transformă aleşii poporului în simple marionete ale conducerii de partid.
  Conducerile din toate partidele vor să-şi întărească puterea şi să aibe doar partide strîns unite în jurul conducătorilor, cum era înainte de 1989. Nu e vorba aici de respectarea voinţei poporului, cîtă vreme nici partidele înseşi nu sînt consecvente cu ce au făgăduit în campania electorală.
  Ideea e şi antionstituţională, căci Constituţia interzice mandatul imperativ pentru parlamentari.
  Cazuri practice de aberaţii rezultate din interzicerea migraţiei politice (valabilă la nivelul consiliilor locale şi judeţene) le-am arătat la http://wp.me/pjejF-2b6

 2. In ast caz ramanem cu plimbarica : pleaca-i nostri, vin ai nostri, voi popor ramaneti prostii.
  Trebuie gasita calea de mijloc, ceva se cere schimbat.

  • mariusmioc zice:

   Singurul lucru de schimbat este legea care dă dreptul anulării mandatelor de consilier local şi judeţean a celor care şi-au schimbat partidul. Trebuie acceptată suveranitatea poporului. Cineva ales de popor nu trebuie să poată fi schimbat de conducerea unui partid.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s