Noua stângă şi noua Românie

Noua stângă şi noua Românie

PSD Salaj creioneaza strategia pentru alegerile din 2012 la Sighisoara

Biroul Permanent National al PSD se va intalni la Sighisoara cu liderii celor 16 organizatii judetene din Transilvania si Banat. La intalnirea care va avea loc vor participa liderii judeteni si parlamentarii organizatiilor PSD din judetele Alba, Arad, Bihor, Bistrita, Brasov, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mures, Maramures, Satu Mare, Sibiu, Timis si Salaj.

„Ne vom reuni la Sighisoara pentru a analiza situatia politica actuala din tara. De asemenea, vom stabili impreuna si strategia PSD vizavi de alegerile din 2012”, a prim-vicepresedintelui PSD Salaj, deputatul Iuliu Nosa. Potrivit acestuia, la intalnire vor participa atat prsesdintele partidului, Victor Ponta, cat si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

sursa : aici

România corectă :

Proiectul nostru trebuie să înceapă cu paşi foarte practici, în partid. Perioada de opoziţie şi timpul efectiv de peste 2 ani până la următoarea confruntare electorală importantă reprezintă o uriaşă oportunitate pentru reorganizare. Nu mai este timp şi nu avem nicio motivaţie realistă să amânăm schimbările necesare. Doar o echipă solidă, formată din cei mai experimentaţi, eficienţi şi credibili lideri ai partidului poate să regenereze identitatea şi forţa PSD. Avem nevoie de organizare şi de mobilizare facute însă pe baze noi, care să ţină cont în mod pragmatic de schimbările apărute în structura electorală. Nu ne putem întoarce la modelul “partidului-stat”, dar nici nu putem să continuăm în ritmul dezorganizat şi inconsecvent din prezent. Perioada următoare trebuie folosită pentru refacerea identităţii, a unităţii dintre centru şi teritoriu şi a legăturii cu electoratul. Cum facem asta? Sunt pregatit sa propun viitoarei conduceri a Partidului, dar mai ales bazei noastre de aleşi locali, militanţi şi votanţi, un Plan de acţiune pe termen scurt şi mediu, cuprinzând paşi ce trebuie făcuţi până în anul 2014, pentru acordarea unei şanse serioase de victorie în bătăliile electorale decisive care ne aşteaptă! O parte din aceste măsuri pot fi considerate ca fiind prea riscante, prea curajoase sau chiar prea avangardiste; în realitate. sunt drumuri deja bătute de alte partide politice din Europa, care ne împărtăşesc valorile, dar care au avut mult mai mult succes în realizarea acestora în societate. Pentru mine, este indubitabil că aceasta este direcţia bună, trebuie să avem doar determinarea de a face paşii necesari!

informaţii : PROIECTUL ROMÂNIA CORECTĂ

ADRIAN NĂSTASE : Noua stângă şi noua Românie

„Redactarea unui Program Politic, care poate deveni oricând un program de Guvernare, supus aprobării Parlamentului, este un intens efort colectiv. La actualul Program politic au lucrat zeci şi sute de specialişti, în toate domeniile acoperite de documentul de faţă. Ca de fiecare dată în istoria de două decenii a Partidului Social Democrat, fiecare variantă şi fiecare idee a fost supusă unei critici multiple, de la organizaţiile sindicale şi patronale şi până la experţi independenţi.

Diagnosticul nostru este simplu şi direct: guvernarea de dreapta, începută în 2005, a fost şi este aventuristă şi iresponsabilă. Din primele zile ale preluării puterii, în ianuarie 2005, a început un dezmăţ al cheltuielilor publice care a dezechilibrat întreaga societate. Deficitul bugetar a crescut, cheltuielile publice au crescut, dar fără nici o eficienţă vizibilă, indicatorii statistici erau comunicaţi triumfal, dar pe teren nu se vedea nimic: nici infrastuctură modernă, nici servicii publice mai bune, nici prevenirea unor situaţii critice. După o perioadă favorabilă României din punct de vedere economic şi prielnică din punctul de vedere al politicii externe, românii s-au trezit cu datorii, cu amputări de pensii şi salarii, cu o perspectivă întunecată. Aventurişti în gestiunea treburilor publice, politicienii dreptei s-au dovedit incapabili să înţeleagă esenţa procesului de guvernare într-o societate democratică: misiunea politicianului este să adune resurse şi să le pună la dispoziţia societăţii, nu să le irosească pe cele existente.

Partidul Social Democrat este de aproape două mandate în opoziţie – încerc să uit anul 2009, o nefericită coaliţie cu PDL, pe care electoratul de stânga a sancţionat-o la urna de vot. În această perioadă, social-democraţia din România a evoluat mult. Aş putea spune că suntem egalii oricărui partid social-democrat din Europa Unită, cel puţin în cele ce privesc experienţa politică şi resursele umane. Proba concretă a acestei evoluţii este documentul de faţă.

Programul Politic pe care îl supunem atenţiei electoratului şi mass-media este construit pe cerinţele concrete ale societăţii româneşti: o guvernare responsabilă, orientată spre dezvoltare colectivă şi individuală, cu o viziune de viitor şi cu o bună cunoaştere a mecanismelor complexe ale administraţiei publice centrale şi locale. Obiectivul nostru fundamental este de crea condiţiile pentru ca economia şi societatea românească să depăşească stadiul de codaşe ale Europei Unite. Dorinţa noastră este să reducem sărăcia, să perfecţionăm serviciile publice, să întărim puterile independente ale statului şi să dezvoltăm infrastructura care ne creează atâtea probleme. Vrem o societate mai dreaptă, mai bună, mai dezvoltată. Vrem creştere economică, vrem să creăm locuri de muncă, vrem să aducem mai multă dreptate şi mai multă echitate.

Suntem conştienţi că nu vom reuşi să ne îndeplinim obiectivele dacă nu avem sprijinul societăţii civile şi al cetăţenilor României. Suntem conştienţi că oricâte artificii propagandistice am folosi, judecata electoratului se referă totdeauna la ce am făcut concret, direct, vizibil.

Programul „România corectă-România socială” nu este produsul unei ideologii sectare, limitată în anvergură şi dogmatică în conţinut.

Noua stângă social-democrată din România este deschisă, dinamică şi competentă. Ne bazăm pe agenda publică şi pe principiile unui stat de drept. Ne bazăm pe experienţa noastră şi pe dialogul permanent cu toate grupurile şi categoriile sociale. Ne bazăm pe noua generaţie de politicieni social-democraţi, care preia obiectivele generaţiilor mai mature ca normale: reinserarea României în lumea civilizată, stat democratic, economie funcţională de piaţă, respectarea drepturilor omului, presă independentă.

Prin Programul de faţă, social-democraţia din România dă o probă de maturitate, responsabilitate şi modernitate.”

Adrian Năstase,
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD

SURSA : AICI

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Politica : social-democraţie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Noua stângă şi noua Românie

  1. Pingback: Noua stângă şi noua Românie - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s