Sălajul SUSŢINE Moţiunea Majoritară !!!

Sălajul SUSŢINE Moţiunea Majoritară !!!

LAŞII :

Cei trei parlamentari sălăjeni care susţin Guvernul Boc au decis să fie prezenţi la votul asupra moţiunii de cenzură, dar se vor abţine de la vot.

Parlamentarii sălăjeni care susţin arcul guvernamental, Lucian Bode – PDL, Seres Denes şi Fekete Andras – UDMR, au anunţat că vor participa la şedinţa plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului dar nu vor vota moţiunea de cenzură. Democrat liberalii au decis duminică seară ca la dezbaterea moţiunii de cenzură parlamentarii PD-L să rămană in sală, dar să nu voteze. „Vom fi prezenţi in sală, nu vom vota moţiunea de cenzură, dar vom interveni la dezbateri şi membrii Guvernului vor demonta cu argumente toate aberaţiile scrise in această moţiune populistă, nu a poporului”, a declarat pentru Graiul Sălajului deputatul Lucian Bode. La fel ca şi pedeliştii, parlamentarii UDMR au decis să fie prezenţi in sală dar nu vor vota moţiunea de cenzură, fapt confirmat ieri de către deputatul Seres Denes. Chiar dacă nu are reprezentanţi in Parlament, UNPR Sălaj ne-a anunţat prin vocea preşedintelui Liviu Balint că progresiştii respectă decizia coaliţiei şi se vor abţine de la vot. ( … )

sursa : aici

Ignorati de politicienii aflati la putere: Sindicalistii salajeni au asaltat sediile UDMR si PDL

un articol de Andreea VILCOVSCHI (25 Octombrie 2010)

Circa 70 de sindicalisti salajeni membri ai Cartel Alfa, CNSLR-Fratia si CSDR au pichetat vineri, incepand cu ora 12, sediile PDL Salaj si UDMR Zalau, solicitand ca Guvernul sa nu-si asume raspunderea pentru Legea Educatiei, sa nu promulge Legea pensiilor, sa opreasca disponibilizarile, sa majoreze salariul minim pe economie la 750 de lei si sa nu modifice Codul Muncii.

La actiunea de protest au participat atat sindicalisti pensionari, cat si angajati din sectorul public si cel privat, reprezentand Liga Sindicatelor din Invatamant, Sindicatul Liber al Pensionarilor, Sindicatul Pro As de la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, „Civitas”, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, Cuprom, Michelin Romsteel Cord si Sindicatul „Metalurgistul” din TenarisSilcotub.

Protestatarii au sperat in zadar ca vor putea discuta cu deputatii salajeni apartinand partidelor de guvernamant. Nici democrat-liberalul Lucian Bode, nici UDMR-istul Seres Denes nu s-au aflat la ora pichetarii in sediile partidelor. Dupa aproape o ora, sindicalistii au decis sa rupa randurile, nemultumiti ca niciun politician nu s-a sinchisit sa ii intampine. „Eu unul nu sunt dezamagit de absenta celor doi deputati si presedinti de filiale. Ma asteptam sa nu apara niciunul”, ne-a declarat Pompiliu Ceaca, presedintele Cartel Alfa Salaj.

Deputatii acuza lipsa de organizare

De cealalta parte, Bode si Seres nu se considera vinovati, ba mai mult arata cu degetul inspre liderii sindicali. „Am discutat cu domnul Seres si pentru ca stiam ca au autorizatie pentru protest pana la ora 14, ne-am programat ca la ora 13.30 sa ne intalnim cu liderii de sindicat. Asta, chiar daca nimeni nu ne-a informat oficial cu privire la pichetare. Am aflat de aceasta actiune din presa”, a precizat Lucian Bode, deputat din partea PDL si presedinte al filialei judetene a partidului. Bode sustine ca pana la ora 13 atat el, cat si Seres Denes au participat la o alta intalnire si ca pe cand se pregateau sa vina la locul pichetarii, au fost informati ca actiunea s-a incheiat: „Imi pare rau ca nu ne-am sincronizat, dar nu am nicio vina. Problema este ca nu au fost bine organizati”.

Pichetarea de la finele saptamanii trecute se inscrie in actiunea demarata la nivel national de catre cele cinci confederatii sindicale. Protestele nu se vor opri aici, pentru ca, spune liderul Cartel Alfa Salaj, miercuri, 27 octombrie, in ziua in care va fi votata motiunea de cenzura, sindicatele vor iesi din nou in strada. Peste 80.000 de oameni, reprezentand toate confederatiile din Romania, sunt asteptati la un miting si un mars in Bucuresti. In cazul in care motiunea opozitiei nu va trece, confederatiile sunt pregatite sa declanseze greva generala in sectorul bugetar.

Dascalii ies in strada in ziua votarii motiunii

La nivelul judetului, ziua de 27 octombrie va fi marcata printr-o actiune de pichetare a Institutiei Prefectului, la care vor participa circa 100 de dascali salajeni, sustine Eusebiu Lehene, presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant. Cadrele didactice isi vor manifesta, astfel, nemultumirea fata de efectele dezastruoase ale Legii Educatiei, Legii salarizarii unice si Legii pensiilor. De asemenea, sustine Lehene, protestatarii nu sunt de acord cu modificarea Codului Muncii: „Una dintre prevederile pe care Guvernul vrea sa o introduca in Codul Muncii transforma in regula contractul de munca pe perioada determinata si in exceptie, pe cel pe termen nelimitat. Acest lucru ar presupune ca niciun angajat sa nu mai aiba siguranta locului de munca decat pentru perioada de valabilitate a actului. Ba mai mult, guvernantii vor sa impuna sindicatelor nivelul cotizatiei pe care o au de achitat catre confederatiile la care sunt afiliate si introduc restrictii privind declansarea conflictelor de munca”.

PSD JIBOU SUSŢINE MOŢIUNEA ! JOS GUBERNUL B.U.B.A.!

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Politica : social-democraţie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s