Să luăm aminte! Bătălia continuă!

Să luăm aminte! Bătălia continuă!

Recomandări : meditaţii pentru noi toţi

Dezechilibrele guvernării din perioada 2005-2008

Cu alte cuvinte:

România a  ”crescut” pe datorie.

Creşterea creditării a creat iluzia sporirii avuţiei.

Cota unică a majorat importurile şi a ajutat mai puţin

economia internă.

Adrian Năstase, cel mai bun Premier al României, defineşte corect :

Avem cateva date de care trebuie sa tinem cont. Avem un buget foarte mic (si in scadere), si un nivel de cheltuieli publice mai mare decat cel al veniturilor. Fata de aceasta situatie, rezumata simplist, propunerea lui Basescu si a lui Boc e si ea simplista: plapuma e mica, taiem picioarele prea lungi! Care sunt picioarele prea lungi? In cazul nostru, e vorba de pensionari, de bugetari, de salariati, de cheltuielile sociale. ( … )

„Sa nu te intinzi mai mult decat ti-e plapuma” este mesajul fatidic si resemnat transmis de la Cotroceni si de la Palatul Victoria. Nici prin cap nu le trece portocaliilor ca ar fi mai util sa incerce sa mareasca plapuma. Solutia nu e “omorarea” pensionarilor, ci cresterea bazei de impozitare si relaxarea impozitarii muncii pentru a stimula crearea de locuri de munca. Cu mai multe locuri de munca si cu mai multe sume intrate la buget din zona celor ocupati, vom putea echilibra si bugetul de pensii.

De asemenea, solutia corecta este sa ii tratam pe  pensionari nu ca pe niste cifre sau ca pe niste statistici costisitoare, ci, in mod esentia,  ca oameni. Sunt oameni, parintii, prietenii, cunostintele noastre, si vor continua sa fie alaturi de noi inca 20-25 de ani, daca ne ajuta Dumnezeu si le da sanatate. Ei nu trebuie sicanati, umiliti, nu trebuie dati afara din spitale pentru ca nu pot plati, nu trebuie condamnati la saracie si la izolare. ( … )

PSD va ataca la Curtea Constituţională Legea Sistemului public de Pensii, pentru că distruge echilibrul bugetar, reduce drepturi câştigate şi desfiinţează pensiile ocupaţionale.

Este timpul sa promovam si sa  punem in aplicare un sistem fiscal in care sa impozitam diferentiat veniturile si in care sa taxam mai mult capitalul si mai putin munca. Este si ceea ce pregatim in cadrul grupului care pregateste noul program de guvernare. Avem deja solutii pe care le discutam in aceste saptamani. Impozitarea diferentiata produce acelasi efect pe buget, de pilda, dar costurile sociale sunt infinit mai mici. Banii suplimentari vor veni din taxarea capitalului speculativ, din reducerea evaziunii, din reducerea risipei si hotiei bugetare, din cresterea economica. ( … )

Programul nostru de guvernare nu va reprezenta o suma de dorinte pioase sau de proiecte utopice. Facem o evaluare a situatiei prezente si incercam sa gasim solutii nu la situatia Romaniei pe care am lasat-o in 2004 ci la situatia dezastruasa a Romaniei de astazi.

Institutul Național de Statistică: patru milioane de români trăiesc în acest moment în pragul sărăciei, adică fac parte din familii cu un venit lunar mai mic de 1.480 de lei. Pe de altă parte, cea mai mare parte a populaţiei oricum trăieşte din venituri sub media pe ţară !!!

Am încredere în analizele d-lui Premier, Adrian Năstase ! Şi da, există alternative la guvernarea dezastru Băsescu-Udrea-Boc ! Se poate altfel şi PSD va demonstra că este şi va rămâne alături de cei mulţi, de români.  PDL este un cancer pentru România!

Strategia fiscală a Guvernului Băsescu-Boc este o păcăleală, o mascaradă şi NU aduce nimic bun, dimpotrivă.. E lovit mediul de afaceri, lovite sunt Agricultura şi Educaţia, în continuare se manifestă dezinteres faţă de greutăţile cu care se confruntă poporul român.

În România politica s-a făcut prea mult cu oameni (de partid) şi prea puţin cu soluţii, politici publice şi proiecte. A aştepta minuni de la oameni providenţiali nu este o soluţie.

Guvernul Basescu-Boc a abandonat populatia

Adrian Năstase, ne invită la dezbateri, să venim cu propuneri !

Facem o evaluare a situatiei prezente si incercam sa gasim solutii nu la situatia Romaniei pe care am lasat-o in 2004 ci la situatia dezastruasa a Romaniei de astazi, mai spune Adrian Năstase.

Guvernarea PSD e o Şansă pentru români, pentru România !

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Politica : social-democraţie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s