Reuniunea Banat-Crişana-Maramureş: * Comunici deci exişti ! *

Reuniunea Banat-Crişana-Maramureş: * Comunici , deci exişti ! *


În perioada 3-5 septembrie, social-democraţii , coordonatorii DSGP ( Departamentele de Sinteză şi Comunicare Publică ) PSD din judeţele : Alba, Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Caraş-Severin, Cluj, Hunedoara, Mureş, Maramureş, Mehedinţi, Sălaj, Satu Mare, Timiş, Bucureşti, au participat la Reuniunea Zonală Banat-Crişana-Maramureş, Băile Jibou, Pensiunea Eden, judeţul Sălaj.

După lucrările Reuniunii, participanţii au vizitat Grădina Botanică * Vasile Fati din Jibou.

Comunicare marca PSD la Jibou

Reprezentanţii Departamentelor Sinteză şi Comunicare Publică a PSD din mai multe judeţe s-au intalnit, sambăta trecută, la Băile din Jibou unde au avut un schimb de experienţă şi de idei. Din cauza faptului că tot la sfarşitul săptămanii trecute a avut loc Şcoala de Vară a Tine¬retului Social-Democrat la Neptun, liderii PSD Adrian Năstase şi Ion Iliescu nu au mai confirmat prezenţa la Jibou. De asemenea, europarlamentarul Corina Creţu, care confirmase iniţial că va veni la evenimentul din judeţul nostru, se pare că s-a răzgandit, considerand mai important să fie prezentă la Neptun.

Despre concepte de comunicare

Octavian Ştireanu, preşedintele Depar¬tamentului Sinteză şi Comunicare Publică a PSD, a fost personajul cel mai cunoscut care a participat la intalnirea regională de la Jibou. Fost jurnalist şi publicist, Octavian Ştireanu a susţinut o conferinţă de presă in cadrul căreia a transmis mai multe mesaje, atat pentru propriii săi colegi din teritoriu, cat şi pentru reprezentanţii presei prezenţi. Astfel, pe langă concepte generale de comunicare, Ştireanu a prezentat şi direcţiile principale pe care merge PSD in ceea ce priveşte comunicarea mesajelor de partid, dar şi atitudinea faţă de presă. „Chiar crearea acestui Departament de Sinteză şi Comunicare Publică arată preocuparea noii conduceri de partid pentru transmiterea şi direcţionarea mesajelor către cei care ar trebui să le recepţioneze”, a specificat Ştireanu.

Astfel, liderul social-democrat a precizat că in ultima vreme s-a incercat o unitate a mesajului transmis, dar in acelaşi timp se caută şi persoanele potrivite pentru a transmite aceste mesaje.

Ştireanu a spus că trebuie foarte multă atenţie in alegerea celor care ies „pe sticlă” sau la tribună, pentru ca aceştia să poată transmite cu fidelitate ceea ce vrea partidul să spună, dar fără a fi doar nişte „trompete” care repetă un text memorat.

„Mea culpa” de la centru

Octavian Ştireanu s-a declarat extrem de bucuros că a avut ocazia să revină in Sălaj, de zona Transilvaniei de Nord fiind legat in mod special – a terminat facultatea la Cluj şi are mulţi prieteni din Sălaj, printre aceştia a ţinut să-l amintească pe doctorul Liviu Garbea. „De la doctorul Garbea am reţinut şi am preluat o vorbă foarte inţeleaptă: dacă ai pentru cine, treci şapte munţi, dacă nu, niciun muşuroi de pămant”, a mai spus Ştireanu. De asemenea, referitor la faptul că multe organizaţii judeţene, cum este şi cea din Sălaj, nu a reuşit să profite de situaţia electorală favorabilă partidelor de stangă şi, astfel, să acumuleze capital politic in ultima perioadă, şeful Departamentului Sinteză şi comunicare publică a făcut „mea culpa”. Astfel, Ştireanu şi-a asumat mare parte din vină pentru că de la centru nu s-a reuşit transmiterea in teritoriu in timp util direcţiile şi mesajele cele mai potrivite pentru a acumula simpatia publică. Totuşi, Ştireanu a precizat că o parte din vină aparţine şi organizaţiilor din teritoriu pentru că şi acestea au o contribuţie in procesul de atragere a simpatiei publice.

Sursa : Sălăjeanul

PSD şi-a pregătit arsenalul mediatic la Jibou

Pesediştii vor o selecţie a celor care deschid gura in public pentru a nu distorsiona strategia partidului.

Membrii Partidului Social-Democrat din zonele Banat, Crişana, Maramureş şi Ardeal, s-au intalnit sambătă la Jibou in cadrul unei intalniri regionale cu coordonatorii Departamentelor de Sinteză şi Comunicare Publică. Intalnirea a avut ca scop realizarea unui colegial schimb de opinii privind modalităţile de colaborare şi susţinere reciprocă cu informaţii şi mesaje dintre DSCP şi compartimentele specializate ale organizaţiilor judeţene. Deşi a fost anunţată prezenţa europarlamentarei Corina Creţu, sau chiar a unor vechi lideri social-democraţi, precum Ion Iliescu sau Adrian Năstase, la Jibou a venit doar preşedintele DSCP Octavian Ştireanu. “In acest moment se desfăşoară Şcoala de vară a tinerilor social-democraţi, iar conducerea partidului se află acolo”, a motivat Ştireanu lipsa numelor sonore din PSD.

ŞTIREANU: “SUNT PRIETEN BUN CU LIVIU GARBEA”

“Intalnirea este o practică pe care o realizează Consiliul Naţional al PSD prin departamentele de specialitate pe diverse domenii de activitate. Scopul acestor intalniri este de a stabili schimb de opinii şi informaţii intre membri partidului judeţe ale ţării”, a declarat Octavian Ştireanu. Preşedintele DSCP a mai spus că pentru intalnirea de la Jibou a lăsat litoralul la o parte şi a preferat să vină intr-un loc relaxant, mai ales că a absolvit facultatea la Cluj şi este prieten bun cu doctorul Liviu Garbea din Zalău.

PSD are probleme cu “gură-spartă”

Profitand de vizita in Sălaj, Ştireanu a ţinut să explice şi ce s-a schimbat in comunicarea partidului odată cu venirea lui Victor Ponta la conducere. “In mandatul lui Victor Ponta s-a schimbat opţiunea de principii a PSD privind comunicarea. Avem o mare vurnerabilitate şi trebuie să ne selectăm comunicatorii prin mass-media. Nu cred că unii reprezentanţi ai partidului sunt reprezentativi prin apariţiile lor la TV, iar prestaţiile lor nu sunt reale in raport cu gandirea şi opţiunile partidului”, a declarat social-democratul. In ceea ce priveşte lipsa apariţiilor in media a pesediştilor sălăjeni, care să critice greşelile politice ale adversarilor, Ştireanu spune că “răspunderea pentru insuficienţa apariţiilor in public a organizaţiilor judeţene se datorează Departamentului de Sinteză şi Comunicare Publică, care nu a oferit suficientă ”muniţie”, astfel incat liderii social-democraţi să se prezinte in faţa publicului cu informaţii convingătoare”.

Sursa : graiul Sălajului

Sperăm ca şi pe viitor astfel de întâlniri de lucru să fie găzduite pe meleaguri sălăjene, la Pensiunea Eden, Băile Jibou.

Despre pensiuneaedenjibou

Două lucruri umplu sufletul cu veşnic nouă şi adâncă admiraţie şi veneraţie cu cât mai des şi mai stăruitor gândirea umană se îndreaptă spre ele: cerul înstelat deasupra mea şi legea umană în mine. ( Immanuel Kant
Acest articol a fost publicat în Politica : social-democraţie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Reuniunea Banat-Crişana-Maramureş: * Comunici deci exişti ! *

  1. Pingback: Reuniunea Banat-Crişana-Maramureş: * Comunici deci exişti ! * - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Pingback: Bine v-am regăsit ! « Sfinxul

  3. Pingback: Păşiţi cu încredere pe tărâmuri sălăjene… « Sfinxul redivivus!

  4. Pingback: La Multi Ani, d-le Octavian Ştireanu ! « Sfinxul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s